Localhostban tudok több honlapot készíteni wordpress programmal?
"Localhostban"?
Mármint feltelepítettél egy LAMP (Linux-Apache-MariaDB/MySQL-PHP) vagy egy WAMP (Windows-Apache-MariaDB/MySQL-PHP) webszerver-csomagot - utóbbira példa a XAMPP - a saját gépedre és azon akarsz több Wordpress-blogot futtatni?
Ha ez lenne a helyzet, akkor az egyik megoldás: a különböző blogokat a webszerver kiszolgált főkönyvtárának almappájába helyezd el, illetve az adatbázisszerverben hozz létre külön-külön adatbázisokat a blogoknak.
Így a blogok teljesen elkülönülhetnek, külön-külön kezelhetőek - például:
http://localhost/egyikblog/
http://localhost/masikblog/
http://localhost/harmadikblog/
bár eléggé tárhelyigényes megoldás.
Vagy meg lehet oldani ezt egy blogon belül is - többféle módon:
Aha igen ezt jelenti a localhost.
Szóval vagy külön adatbázist készítek minden weboldalhoz, de akkor ugyanazzal a felhasználó fiókkal be tudok lépni ugye? És nem kell új külön admint készítenem?
"Szóval vagy külön adatbázist készítek minden weboldalhoz, de akkor ugyanazzal a felhasználó fiókkal be tudok lépni ugye?"
Ha külön adatbázist (illetve könyvtárakat) készítesz, akkor a blogok külön-külön kezelendőek - külön-külön adminisztrációs felülettel, külön-külön felhasználókkal, témával, stb...
Értem, tehát akkor külön felhasználó kell.
A második megoldás jobban tetszene, de most nézem, hogy itt csak a wordpress telepítéséről ír, hol van az a cikk amit te ajánlasz?
Vagy ez a divi lenne?
De megoldhatod úgy is, hogy ugyanazt az adatbázist használod, csak más-más prefixumú adatbázis-táblákat:
ez esetben is külön-külön blogok lesznek, külön-külön felhasználókkal.
De megoldható az is, hogy különböző adatbázisok/adatbázistáblák vannak a különböző blogokhoz, de ugyanolyan felhasználói bázis:
"A második megoldás jobban tetszene, de most nézem, hogy itt csak a wordpress telepítéséről ír, hol van az a cikk amit te ajánlasz?
Vagy ez a divi lenne?"
Semmi köze a "divi"-hez.
A citált cikk egy blogon belül hoz létre "alblogokat" - az egyik megoldás külön-külön cikkekkel és kategóriákkal, a másik a Wordpress-be épített Multisite-technikával.
És ha van már egy wordpress-em akkor a második cikknél amit a 6-os kommentedbe írtál újra kell telepítenem az egész wordpress-t?
Mert jól értem, hogy az elején érdemes ezt a beállítást az adatbázisnál megadni? Hát ha ez így van elszomorodtam. Úgy nem lehet beállítani az adatbázisba, hogy már van egy telepített wordpressem és már egy szerkesztett weboldalam?
Ja mostmár az a weboldal link jött be a több weboldalról.
Előtte mikor ráklikkeltem a linkre amit adtál ezt adta nem tudom miért:
És az eleganthemes miatt kérdeztem, bocsánat csak most több mindent próbálok egyszerre megérteni, nincs divi cikk a több telepítési cikk között, csak eszembe jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!