Üdv, hogy rejtsem el a jelszavam a webszerver szolgáltatótól?
Figyelt kérdés
Milyen módszerrel lehetne konkrétan eltitkosítani pl. az SQL adatbázis jelszavam a webszerver szolgáltatótól. Kliensektől el tudtam, úgy hogy egy "felsőbb" mappába tettem az sqlconfig.php file-t és htaccess-el levédtem. De a szolgáltatóm gond nélkül bele tud nézni a php fileokba. Ötletek? Megoldások?2021. jan. 29. 08:13
1/14 anonim válasza:
megbízható szolgáltató vagy saját szolgáltatás?
2/14 anonim válasza:
Azért szolgáltató, mert ő szolgáltat, az ő szerverén van a dolog.. Szerintem ezt nem lehet megtenni. Amennyibben nagyon komoly a dolog, akkor saját szeró. Semmiképpen sem javaslom a Magyar magánszemélyeket... Botrány.
3/14 A kérdező kommentje:
Sajnos, a saját szervert nem tudom megoldani egyenlőre. Akkor kénytelen leszek megbízni a szolgáltatóban...
2021. jan. 29. 09:00
4/14 anonim válasza:
De ha magyar cég, akkor ez rendben van. Ha magánszemély, akkor menekülj. Nem egy ismerősőm faragott rá erre, nincsen smemi értelme, két hónapig minden oké aztán jönnek a becsapások, halasztások, nem éri meg. Normális tárhelyszolgáltató kell, akik ezzel foglalkoznak, nem pedig másodállásban bekapcsolva hagytak egy számítógépet kis tulzással.
5/14 A kérdező kommentje:
rackhost.hu elég segítőkészek amúgy..
2021. jan. 29. 09:33
6/14 anonim válasza:
Hiába rejted el a mysql jelszót, adminként akkor is hozzáfér az adatbázishoz. De hidd el, nem fogja érdekelni...
Amúgy nem tudod elrejteni. Hacsak nem kódolod pl. Ioncube-bal, de azt meg a tárhelyen nem hiszem hogy telepítve van.
7/14 anonim válasza:
Ne azt a jelszót használd adatbázis jelszóként, amit a prvivát emailedhez, a gépeden használsz belépéshes, vagy a farmerama jelszavad. Hanem generálj erős jelszót, amit csak ott használsz például ezzel a weboldallal: [link]
8/14 anonim válasza:
A szolgáltatónak nincs szüksége az adatbázis jelszavadra, ugyanis ők adtak neked adatbázist.. tehát eleve felsőbb szintű jogosultsággal vannak jelen a db szerveren, mint Te.
Ha szenzitív adatokat tartalmaz a db-d, akkor el kell kódolni, nyilván nem a php file-okban rögzített kulcsokkal. És akkor védve vagy.
9/14 anonim válasza:
Ezek normálisnak tűnnek, nem ilyen pistike hostol tevékenységnek.
De aztán ki tudja. De miért akarod amugy elrejteni előlük?
10/14 A kérdező kommentje:
Miért ne? :)
2021. jan. 29. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!