Miért más a Laravel kezdőoldalam? Valamit rosszul csináltam?
VirtualBox-ban létrehoztam egy Ubuntu Op rendszert amire feltelepítettem egy tutorial videó alapján:
https://www.youtube.com/watch?v=3sL5Fwi3Z9M&ab_channel=Mursa..
(A videót nem kell megnézni, ugyan azokat a parancsokat hajtja végig mint a leírásban.)
Követtem a videót. Csak nagyjából értettem. Például ami nem világos az az, hogy mikor kerül telepítése valami webszerver? Windowson én XAMPP-ot használtam.
A videóban ez a kezdőképernyő a böngészőt megnyitva:
Nálam pedig ez:
Talán más verzió?! A "welcome.blade.php" forráskódja is más. Oké, mondjuk ez nyilvánvaló, ha már más jelenik meg.
Fejlesztettem már kisebb projecteket, de Windowson és keretrendszer nélkül.
Válaszokat előre is köszi.
Igen, te újabb verziót telepítettél, ezért más.
Nem telepít külön szervert, azt indítja el ami alapból van a PHP-ba építve.
Ebben a videóban csak a minimum lett feltelepítve, szóval adatbázis az nem.
Ha gyakorolni akarod a szerveres dolgokat is, akkor itt egy leírás róla, hogy miket kell telepíteni/beállítgatni egy minimum webszerverhez: (apache+php+mysql)
Ehhez esetleg lehet még egy phpMyAdmin-t is felrakni, az megkönnyíti a gyakorlást.
Ha csak a Laravel érdekel, akkor inkább azt mondanám, hogy maradj Windows + XAMPP kombónál. Telepíted mellé még a Composert is és akkor tudsz mindenféle php könyvtárakat is egyszerűen leszedni a projektedhez:
A csatlakozást Laravelben, meg a különböző műveleteket meg el kell olvasni a dokumentációban:
Magyarul nem hiszem, hogy van leírás, remélem tudsz angolul.
Köszi a válaszokat!
Az túlzás, hogy tudok, de a szöveges dokumentációkat megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!