HTML és CSS megtanulásához mit ajánlanátok egy informatikai analfabétának?
Oktatóvideók vagy alkalmazások? Melyik a legjobb ezek közül?
Sajnos a fizetős tanfolyamok/magántanárok nem megoldhatók :/
Egy informatikai analfabétának nem látom sok értelmét, ha az alapokkal nincs tisztában, akkor a html és css nem a legkifizetőtőbb.
Amúgy meg rengeteg ingyenes videó van. Én anno cyrextől tanultam rengeteget :) 2014-ben, azóta sokat változott a dolog. w3 schoolon minden fent van, mind htmlből mind css-ből [link] ha ráérzel a dologra elég egyszerű onnan információt gyűjteni :)
#3 ha csak belenéznél az elejébe, akkor tudnád, hogy elmondja, hogy több videóra van felosztva, amelyeket a leírásban be is jelölt időponthoz kötve. Szóval mondjuk naponta megnézhet egy részt.
Kérdező: én ajánlom ezt a videót, mivel ingyenes, szépen, részletesen végighalad az alapokon, kifejt mindent. Illetve utána ajánlom a Photoshop-os tanfolyamát is végignézni, ami szintém részekre van osztva.
De ne egyszerre nézd meg az egészet, mert úgy tényleg nem fogod tudni felfogni.
Az első két részt megnéztem, egyelőre érthetőnek tűnik. Most jobban utánaolvasgatok a dolgoknak, aztán megnézem majd még egyszer :)))
Sajnos amíg általános iskolába jártam, nálunk az informatika kimerült abban, hogy Iwiwezhettünk, középsuliban meg Facebookozhattunk. Úgyhogy itt vagyok huszonévesen nulla IT-s alappal, és most kellett rádöbbennem, hogy amúgy ez a téma engem nagyon is érdekelne :D
A linkelt videó kifejezetten jó. Nyilván nem egyszerre kell feldolgozni az egészet, de most komolyan egy infromatikával szemező embernek gond lenne egy videót több részletben megnézni? ;) Nagyon remélem, hogy nem. Az ilyesmi kifogás csak a lusta és inkompetens emberek kifogása.
Ami pedig az oktatást illeti... általánosban mondjuk nem sok helyen tanítanak HTML-t, az inkább középiskolás anyag. De a helyzet az, hogy bár már 20+ éve elérhető mindenki számára a technika, és ma már kevés olyan feladatkör van, ahol ne kéne interakcióba lépni a számítógépekkel, a közoktatásban még mindig azon erőlködnek, hogy kinyírják az informatikaoktatást. Az óraszám folyamatosan csökken, a szaktanárok sajnos elég nagy hányada vagy nem igazán ért hozzá, vagy tojik az egészbe (amelyik meg nem, az ki van kiáltva szemét g**inek), és még mindig az az uralkodó nézet mind a szülők, mind a diákok generációjában, hogy az informatika valami tök felesleges tölteléktárgy, már csak azért is, mert nem kötelező belőle érettségizni, és az ilyenből nyugodtan lehet buta az ember.
Ennek eredménye az, hogy Európában az élmezőnyhöz tartozunk az informatikai analfabéták arányát illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!