Alapszintű programozás megtanulásában kérnék segítséget?
Szeretnék megtanulni egy alap szinten programozni, főleg weblapok fejlesztésével tevékenykednék.
Jelenleg egy blogger blogom van (egyelőre még csak készülőben van, az első bejegyzésez pedig még gyűjtő munkát végzek) és ezt majd később szeretném lecserélni vagy fejleszteni (már amennyire lehet).
A Sablon menüpontban van olyan, hogy HTML-kód szerkesztése illetve (ha rákattintunk a Személyre szabás gombra) akkor Stíluslap (CSS) hozzáadása.
Ha jól tudom ez a kettő egy programnyelv tehát gondolom ezeket kellene megtanulni, hogy nagyobb uralmam legyen a blog fölött.
De hogyan? Angolul nem tudok (6.osztályos vagyok, 1-2-es angolból:P nem is próbálkozom már, nyugdíjba ment a régi tanárunk és egy fzskalapot kaptunk) így magyarul lenne a legjobb.
Sem a HTML, sem a CSS nem programnyelvek. :)
Hogyan tanulhatnád? Például nem gáz egyáltalán beírni a Google-be, hogy "HTML oktatóanyag".
Amúgy a Blogger sablon szerkesztése picit túlmutat a HTML-en, ott ismerni kell majd a Blogger saját elemeit és változóit, amiket a kódban használ.
Látod? Pont ezért kérdeztem, mert én a HTML-re eddig rögtön rávágtam, a programnyelv kifejezést :D
Illetve hiába írok be bármit nem fogom ismerni a frisseségét. Nem mindegy, hogy 1990-es vagy 2010-es az adott dolog
Erről mit gondolsz?
A lényeg, ez legyen a sorrend:
1) Google kereső
2) Angol
3) HTML5 (ha 5, akkor már elég friss lesz)
4) CSS
5) JavaScript
6) PHP (esetleg Python???)
7) Java
6-os, köszi a linket :)
Közben csináltam egy pár perces munkát, a tartalma csak azért ez, mert ez jutott eszembe először :)
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Rendszergazda/Asztal/Marci/azelsohtmldokumentumom.html
A kérdés szerint alapszintű programozás megtanulásához kértél segítséget. Ehhez kell az angol, de most azért módosítanék a listámon.
1) Google
2) Angol
3) Számítástechnika - Hálózatok és internet
4) HTML5
5) CSS
6) JavaScript
7) PHP
8) Java
Képzeld, én képes voltam értelmezni a kérdést. Értem én hogy még csak hatodikos vagy, de de.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!