Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a webdesignerek, grafikusok...

Mi a webdesignerek, grafikusok "road map"-je?

Figyelt kérdés

Van egy erős html-css alapom. Szeretnék webdesigneri vagy grafikusi irányba elmozdulni. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hohy mivel érdemes kezdeni, hogyan álljak neki?

Köszönöm a segítő válaszokat!

2020. jún. 15. 22:12
 1/6 anonim ***** válasza:
JS, Bootstrap lenne szerintem a következő szint (illetve Photoshop!).
2020. jún. 16. 08:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
(esetleg Gimp, ha ingyenes vonalon akarsz maradni)
2020. jún. 16. 10:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha később Vér Pistike garázsában szeretnél dolgozni, akkor kell még tanulnod JS-t, jQuery-t és még pár dolgot. Ezeknél a cégnek nevezett undormányoknál szeretik a WebDesigner-t minimum 20%-ban FrontEnd-esként kezelni.

Ha normális cégnél fogsz/szeretnél/tervezel dolgozni, akkor elég egy grafikai software (PS, CorelDraw, GIMP, stb.) ismerete és nagy kreativitás, stílusérzék.

Régebben, még a nagy Flash-hullám (2000 környéke) alatt nem volt baj, ha a WebDesigner valamennyire értette a HTML+CSS kombó alapjait, hogy legalább tudja mit lehet kivitelezni és mit nem Flash nélkül.

Azóta viszont szinte már mindent meg lehet írni. Így aztán a WebDesigner-nek már nem kell törődni semmivel. Ez pedig így van jól. Sem a kivitelezés nehézségével, sem bonyolultságával. Ma már a jQuery, JavaScript, HTML5 és CSS3 gyakorlatilag szinte bármire képes.

------------

Nálunk (egy igen komoly worldwide cég) (én mondjuk nem WebDesigner, hanem FullStack-es vagyok) a WebDesigner feladata, össz-vissz PS-ban megcsinálni a designt, feldarabolni, és a megfelelő formátumban eljuttatni hozzánk.

Pont!

Az a jó cég, ahol a WebDesigner-nek egy sornyi kódot SEM kell olvasnia, vagy írnia! Az NEM az ő dolga!

2020. jún. 16. 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 ebben igazad van, de sok cég esetében nincs annyi (önálló) webdesignert igénylő feladat, hogy megérje kizárólag erre a feladatra egy külön embert fenntartani. (nyilván egy weboldalakt készítő cég esetén megoldható) de pl egy telko cég IT részlegén már luxus lenne.

itt vagy kiszervezik (megbíznak pl egy külső céget / grafikust) vagy rábízzák a frontendesre. nyilván én sem pártolom összemosni a két szakmát, de talán nem hátrány ha sima html5-höz és valami css frameworkhöz pl bootstrap, uikit akármi is ért mert akkor a tényleges frontendes keze alá tud dolgozni (aki többnyire már nem jquery-vel "bohóckodik" hanem vue vagy react-ra építi a frontendet).

legalábbis ahol én voltam ott így működött. szóval igaz, nem jó összemosni, de a legtöbb helyen nem tudnak csak emiatt fenntartani egy pozíciót, mert ritkán készül új design.

2020. jún. 16. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogsz őrülni, de ha beírod a googleba akkor csodát fogsz látni.
2020. jún. 16. 18:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, hasznos tippeket.

A JS, PHP, Mysql alapszinten megvan, igazából front-endre készültem, csak elcsábultam a designer irányba.

Kedves #5, megőrülsz, megvadulsz, de kérdeztem a Guglit is, és sok, sokféle választ adott, így merészeltem itt is megkérdezni.

2020. jún. 17. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!