Az "egyszemélyes vállalkozó" webdesignerekre hogy találnak rá az ügyfelek?
Bocsánat, ez biztosan nagyon egyszerű dolog, de nekem valahogy nem esik le.
Azt hallom mindenhonnan, hogy webdesigner-ként csak úgy érdemes dolgozni, ha egyedül vagy vállalkozó, cégeknél pedig nincs értelme dolgozni (legalábbis mikor elkezded) (ne kövezzetek meg, én így hallottam).
Akkor ezekre a fejlesztőkre hogy találnak rá az ügyfeleik? Hirdetik magukat valahol?
Hirdetik magukat, szabadúszó (freelanceer) melókra pályáznak, ismeretség/kapcsolat útján szereznek ügyfelet.
Az egyedülben nem vagyok biztos, az a kérdés, hogy milyen komplex szolgáltatásokat akarsz/akartok nyújtani.
KEzdőként egyébként érdemes lehet inkább mégis cégben, alkalmazottként kezdeni, ott szembesülhetsz piaccal, saját hiányosságaiddal, technológiai hátránnyal, amit be kell hoznod, találkozol a való világban lévő igényekkel és megoldásokkal, és mellette tudsz majd kialakítani egy saját referencia-bázist, tudásbázist, specializációkat, stb.
Honnan veszitek ezt a hülyeséget hogy itthon csak éhen lehet halni ebből? Van ismerősöm aki webdesigner (elsősorban grafikus volt és onnan képezte tovább magát) van senior frontendes én pedig szabadúszó backend-es vagyok (vagyis bevállalok fullstack-et igénylő melót is, de nem állok neki react-ban frontendet fejleszteni azért) tehát ahol komoly frontend kell azt felosztjuk.
Egyikőnk sem halt még éhen. A normális igényes munkára van igény és meg is fizetik. Persze a piaci résre kell utazni. A munkáim 99%-a kókler wordpress-es és joomla-s fejlesztők szutykai, ahol a CMS és a fejlesztő tudása már kevés és egyedi megoldás kell (laravel vagy symfony alapon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!