Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért mozdul lefelé a DIV-em?

Miért mozdul lefelé a DIV-em?

Figyelt kérdés

A lenti kódban azt szertém elérni, hogy létrehozzak egy DIV elemet, ami a képernyő tetejétől és oldalaitól kb azonos távolságban van és a képernyő 85%-át foglalja el. Ez sikerült is, öröm boldogság!

Viszont mihelyt beletettem a <h1> elemet az egész lejjebb mozdul és nem értem, hogy miért. Ha a div-be beleteszek egy <table> -t és abba teszem bele a <h1>-et akkor úgy viselkedik ahogy szeretném.

Habár úgy tűnik, hogy a problémát sikerült kezelnem azért szeretném megérteni, hogy miért viselkedik egyik esetben így a másik esetben úgy az oldal.

Köszönöm a segítséget.

[link]

2020. jún. 7. 16:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

10. kommentelő:

* { margin-top:0; }

Ettől nem szűnik meg a probléma. A címsoroknak pont az a lényege, hogy elkülönüljenek szövegtől. Ezért attól, hogy te oda írod ezt a parancsot, attól még továbbra is marad a margó mérete.

2020. jún. 7. 22:02
 12/16 anonim ***** válasza:

* -al minden tagra vonatkozik, h1 ... h6, p, minden tag -ra, és ezzel alapértelmezetten 0-ra állítja a margin-top értékét.

Ezzel a bottom, és többi értéket nem befojásolja, így az alsó margó és ezzel elkülönülés megmarad.

2020. jún. 8. 01:32
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. jún. 8. 07:11
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

12. kommentelő:

Kipróbáltad kódban?

Ha kipróbáltad volna, akkor látnád, hogy semmit nem csinál a h1-el.

"A margin-top a gond, ha csak lehet ne használd block szintű elemnél"

Nem a kérdező adta meg a h1 margóját. Az összes címsornak van alapértelmezett margója, hisz ettől címsor.

2020. jún. 8. 12:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen, én kipróbáltam, de előtte is tudtam. ;-)

block szintű elemek felső margója lejjebb tolja a container elemet.

A felhasználó által definiált margin-top al: [link]

Ha a margin-top 0: [link]

Ha pedig minden margin-top 0: [link]

Tehát a body tag is, így annak a felső marginja is lekerül, így teljesen felkerül.

2020. jún. 8. 17:32
 16/16 anonim ***** válasza:

A harmadik linknél nem azért nincs margója a h1-nek, mert oda írtad, hogy

* { margin-top:0; }

hanem, mert úgy hagytad a h1-ben. Ha a h1-et visszaírod eredetire (0.67em), akkor a * jelölés nem fogja megváltoztatni a margóját.

2020. jún. 8. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!