Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » <option> tag-ben fügvény...

<option> tag-ben fügvény meghívása?

Figyelt kérdés
Van egy option tag em, és az lenne a kérdésem, hogy ha valaki kiválaszt mondjuk egy autót, pl opel, akkor meghivja az opel nevü függvényt.
2020. febr. 8. 12:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mikor? Mi? JS,PHP ? még submit előtt , után? stb..
2020. febr. 8. 12:24
 2/12 A kérdező kommentje:
Javascriptben szeretném a függvényt meghívni akkor, amikor az aktuális auto kiválasztásra kerül.
2020. febr. 8. 12:32
 3/12 anonim válasza:
2020. febr. 8. 12:42
 4/12 A kérdező kommentje:

<option onChange="javascript:opel()">

Próbáltam így, de nem megy. Nem tudom megcsinálni.

2020. febr. 8. 12:46
 5/12 CspCsj ***** válasza:

Nálam a kérdés kulcsszavaira a Google első találata:

[link]

2020. febr. 8. 12:49
 6/12 A kérdező kommentje:

Akkor sem értem.. próbáltam bemásolni is, de nem megy.

ez ennyire bonyolúlt? valaki írhatna egy kis részletet, csak hogy mi kerül pontosan az optionba meg a selectbe

2020. febr. 8. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"<option onChange="javascript:opel()">"

1. Nem az <option> elem értéke változik, hanem az <option> elemet tartalmazó <select>-é

2. Az <option> elemnek vagy legyen value attribútuma, vagy az <option> és </option> címkék között legyen valami.

3. Az onchange (így, minden kis betűvel) attribútumban elegendő megadni a Javascript függvényt;

onchange="fuggveny()"

4. Ajánlatos különszedni a HTML és a Javascript kódot (Unobtrusive JavaScript) - erre ott van példának az előző hozzászólók által belinkelt Stackoverflow-fórumhozzászólásokban megadott kódok.

2020. febr. 8. 13:18
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
Megnyitottad a linket amit a kolléga küldött? Ott van leírva amit előbb kérdeztél. (Kódrészlet). De, ha ehhez is lusta vagy akkor menthetetlen vagy. Nem is nekem kell tudni, de mégis rámentem és végig néztem mit írtak. Hát te?
2020. febr. 8. 13:18
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az utolsó előtti válaszát már nagyjából értem. Természetesen megnyitottam a linkeket, de ez egy új terület a számomra
2020. febr. 8. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha új akkor nem a mélyébe kell belevetned magad, mert ez a szak így nem működik. Szépen fokozatosan kell haladni.
2020. febr. 8. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!