Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik fügvény alkalmas erre...

Melyik fügvény alkalmas erre a feladatra php?

Figyelt kérdés

Üdv,van egy jelszó mezőm amit ellenörzök,eddig a hosszűság megvolt!

meg az,ha nincs megadva jelszó akkor azt kiíratom.

És most azt szeretném,hogy a jelszóban kötelező legyen egy nagy betű és egy szám ezt hogy tudom vizsgálni?

2012. okt. 2. 12:24
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

vagy írj saját függvényt én úgy szoktam.

function ellenorzes($s) {

if ($s != /reguláris kifejezés/)

{

return true;

}

else

{

return false;

}

}

2012. okt. 2. 12:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt elmagyaráznád nekem lécci,mit jelent hogy saját fügvény?
2012. okt. 2. 12:45
 3/3 anonim ***** válasza:

hát mint írtam is írsz egy ilyen függvényt

function ellenorzes($a)

{

if (!preg_match("/\D/", $a))

{

return true;

}

else

{

return false;

}

}

aztán ezt csak simán használod mint a beépített függvényeket: ellenorzes($pelda_valtozo);

a reguláris kifejezések helyére azt írd, amit szeretnél éppen, például a fenti függvény azt nézi hogy a $pelda_valtozo csak szám lehet. ha szám, visszatér igazzal a függvény, ha nem akkor hamissal.

de a preg_match függvény "" részébe azt írd amit éppen szeretnél hogy kapj, kisbetű és nagybetű is legyen benne akkor azt.

[link]

itt mindent megtalálsz hozzá, vagy keres googlebe hátha valaki írt már ilyen reguláris kifejezést.

2012. okt. 2. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!