Hogyan lehet megoldani egy weboldalról letölthető dokumentum (. pdf. , . Jpeg) esetében, hogy a weboldalon nagy felbontásban látszó dokumentum csak lényegesen gyengébb minőségben kerüljön letöltésre?
A .pdf dokumentumok is lényegében sok képet és kevés szöveget tartalmaznak.
Szeretném megnehezíteni, hogy az anyagokat eltulajdonítsák és saját célra használják. (Nagyon sok munka van bennük és a képanyagok nagyon egyediek.)
- Gondolkodtam képek egyenkénti vízjelezésén is, de ez csak akkor lenne hatásos, ha éppen a megmutatni kívánt képrészeken helyezném el. Ezzel viszont éppen azt a részt tenném láthatatlanná, ami miatt maga a kép készült.
- Valószínűleg bárhogyan is próbálkozom, aki akarja az a "PrintScreen" funkcióval úgyis letudja venni a weboldalról a képet. Vélhetően olyan minőségben, ahogyan én elkészítettem.
Ez ellen esetleg lehet valamit tenni fizikailag. (Képszerkesztési, programozási megoldások, bármi.)
El lehet helyezni a weboldal programjában olyan kódot, ami megakadályozza, hogy a user használni tudja a saját gépén a "PrintSreen" funkciót?
Ez ellen nincs hatásos védelem, mivel a tartalom mindenképpen le kell töltődjön az ember gépére, különben a böngésző mit jelenít meg...
Legfelljebb nehezíteni lehet, hogy szakértőbbek tudják csak leszedni, de a képernyőkép ellen nincs védelem, az az illető saját gépén fut, azt hogy akadályoznád meg?
Valóban nehéz ellene védekezni.
Vagy fel sem teszed, de nyilvánvalóan ez most nem játszik, vagy valahogyan megpróbálod levédeni, mondjuk a letöltést jelszóval védeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!