Hogyan szúrhatok be HTML kódot más dokumentumból?
Tegyük fel, hogy van egy HTML kódom. Ennek néhány sorát, vagy csak egy másik HTML dokumentumból szeretném beszúrni. Ezzel elég lenne a második HTML dokumentumot módosítanom ahhoz, hogy a nagy, fő dokumentum módosuljon. Hogy tudom ezt megtenni?
Meg lehet csinálni ugyanezt Excellel? Tehát van egy HTML dokumentumom, amiben egy csomó szám, szöveg szerepel. Ezeket egy Excel táblázatban tárolom, de nem magát a táblázatot szeretném megjeleníteni, hanem a weblap paramétereiként beszúrni a kódot. Csak egy szemléletes példa: a betűszínek kódjátt az F3-as cellában tárolom. Be tudom hivatkozni az F3 cella tartalmát, hogy működjön is a kód?
Ha erre lehetőség lenne, akkor különböző feltételes keresésekkel az Excelemből bármit fel tudnék használni a HTML dokumentumomban.
Köszi
Magyarul most feltaláltad a dinamikus weboldalakat? ;)
Már léteznek pár évtizede, csak nem Excel munkafüzetekből (mert az nem arra való), hanem adatbázisokból, szerveroldali programozással.
Persze nem a formázást szokás így tárolni, hanem a tartalmat.
Formázásra CSS való.
Köszi a gyors válaszokat.
Persze, tartalmat szeretnék, de úgy, hogy az esetleges formai dolgok is átjöjjenek. PL egy szöveget, melynek bizonyos része dőlt betűs. Vagy egy koordinátát, melyet a google maps kódjába írnék be.
Értem, hogy nem az Excel erre a legmegfelelőbb, de tudtok valami konkrétumot mondani? Access?
Esetleg van valami honlap, vagy tutorial erről? Nem tudom, hogy lehet erre rákeresni.
Rendben, akkor kicsit konkrétabban. Hogyan tudok egy HTML dokumentumba másik HTML dokumentum sorait besezúrni?
Hogyan tudom egy HTML dokumentumba egy Excel file értékét beszúrni?
Ha erre a kettőre tudtok nekem konkrét példát mondani, akkor azzal már nagyon sokat segítenétek.
Köszönöm szépen!
Csak a html leírónyelv használatával megoldható egy másik html fájl beszúrása az eredeti tartalomba, erre való az iframe tag:
Egy excel dokumentum adataihoz viszont csak szerveroldalon lehet hozzáférni, erre a html már nem elég. Szerveroldalon kell az xls/xlsx fájlt kezelni, és kinyerni a szükséges adatokat, majd azokat html kódokká fordítani, hogy egy kliens meg tudja jeleníteni. Erre való pl a PHPOffice library csomag, aminek van excel-es része:
Persze ez utóbbi már erős jártasságot igényel a szerveroldali (PHP) programozás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!