Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvet, technológiát...

Milyen nyelvet, technológiát tanultál a pályafutásod elején?

Figyelt kérdés

Miért azt? Hogyan választottál? Utána hogy alakult a karriered?

Szeretnék én is valamiben elmélyedni, igazából kb. semmihez sem értek, csak annyit tudok, amennyit az egyetemen tanítottak. Szerencsére egész gyorsan tanulok, de nagy gondban vagyok most, mert fogalmam sincs, mit szeretnék.

2019. júl. 22. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:

"csak annyit tudok, amennyit az egyetemen tanítottak. "

Es az egyetemen milyen nyelveket tanitottak? ;)

2019. júl. 22. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért az egyetemen (legalábbis ha informatika szak) elég sok nyelvet tanítanak... nekem pl volt:

Pascal, C, C++ (+Symbian specifikus dolgok + WinAPI, +MFC), Java (+Java EE), C#, Prolog, SML, Assembly, Verilog, VHDL, PHP, SQL, Javascript + amire már nem emlékszem:)

2019. júl. 22. 11:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Basic, de csak hobbi szinten.

Később C, majd Perl ezekkel dolgoztam eleinte 2000 -es évek elején.

Később C++ majd 2006 környékén megláttam a WebHatalmát, onnan PHP...

2009 környékén elkezdtem ismerkedni a JAVA -val, de kicsit megkésve kapcsoltam mikor 2015 -ben elkezdtem foglalkozni mobil applikációkkal.

2019. júl. 22. 11:41
 4/9 A kérdező kommentje:
C, C++, Verilog és Assembly volt eddig, de nyilván egyik se adott valami részletes tudást, és a C/C++ célja leginkább a programozás és az OOP alapjainak elsajátítására volt kihegyzeve.
2019. júl. 22. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Melyik az az egyetem? ;)
2019. júl. 22. 14:30
 6/9 A kérdező kommentje:
BME
2019. júl. 22. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:

SZTE-n tanítottak:

Assembly, C, C++, C#, Java, JavaScript, PHP, SQL, Python, Smalltalk, Haskell, Prolog, Occam, Matlab, Shell, Awk, R meg még néhány dolog.

A hobbiprojektjeimet, szakdolgozatomat Java-ban írtam, gyakornokként is többnyire ez ment, úgyhogy elég jól körbehatárolható voltam. Azonban nem olyan rég végeztem, úgyhogy a karrierem további részéről túl sok mindent nem tudok mondani, mindenesetre eddig elég jól alakul.

2019. júl. 22. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Pawn nyelvvel játékszerverhez módot kezdtem fejleszteni

aztán jött a web fejlesztés PHP-s irányban

de az első munkahelyemen C#-ra volt szükség, szóval relatíve hamar átképeztek magam és a munkahely is besegített :D

ma főállásban PHP webfejlesztő vagyok és mellékesben Unity motorral játékfejlesztéssel is keresem a kenyérre valót

játékfejlesztésben komolyabb céljaim vannak, lassan jön a C++ is, az assembly még kérdéses

mellé saját játékokhoz kell 1 script nyelv, ami nagy valószínűséggel python lesz (+ a blender, gimp/ps miatt is még jobb toolokat tudok csinálni magamnak, ha ismerem ezt a nyelvet)

mellék szálon úgy néz ki unrealel is kell foglalkoznom ahova szintén kell a C++

2019. júl. 23. 07:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Kezdőként érdemes így csinálni:

- Python

- Utána JAVA vagy C#

- Közben bele lehet kóstolni a webes világba:

(HTML/CSS/Javascript/jQuery/PHP/Ajax)

De ha nagyon vág az eszed, akkor rögtön C majd C++

Ez akkor jön jól, ha eleve komolyabb dolgokkal szeretnél foglalkozni.

Például: játékfejlesztés, robotika, oprendszerek fejlesztése, teljesítménycentrikus szoftverek stb.

2019. júl. 25. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!