Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért kell 2 év tapasztalat...

Miért kell 2 év tapasztalat junior programozó állásokhoz?

Figyelt kérdés
Kissé körbenéztem az álláshírdetések között. 2 éves tapasztalatot várnak el a legtöbb helyen, még diákmunkán is (programozás területen). Ez kissé nevetséges. Hogy szerezze meg az ember a néhány év munkatapasztalatot, ha diákmunkára, gyakornoknak, illetve juniornak is csak tapasztalattal veszik fel az embert? És itt nem otthoni hobbi projektekre gondolnak, hanem rendes munkáltatónál végzett munkára. A cégek sírnak, hogy nincs munkaerő, ezért folyamatosan sulykoltatják a médiával, hogy 20 ezer állás betöltetlen, holott kissé magukba kellene nézniük. Egy BME mérnökinfó, vagy ELTE proginfó mellett az embernek ideje sincs dolgozni a képzés mellett, örül ha egyáltalán el tudja végezni. Utána meg ott áll egy piacképes diplomával a kezében, de mivel nincs talasztalata, nem kap munkát.
2019. júl. 15. 19:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
39%

Engem például az alacsony bérű kódoló robot lét is érdekelt volna, ha megnézzük az életemet, ez egy kiemelkedő lehetőség lett volna számomra, aminél többre nem is vágyok.

De mindegy, ez van.

.., .., ..

Ha egy diplomásat a hobbiprojekt hiánya miatt nem vesztek fel, esélye sincs bizonyítani.

Amúgy el nem tudom képzelni, hogy ilyen nehéz szak mellett hobbiprojekt....

Vagy csak az kell, aki IQ 150?

2019. júl. 16. 08:30
 22/32 anonim ***** válasza:

"Ha egy diplomásat a hobbiprojekt hiánya miatt nem vesztek fel, esélye sincs bizonyítani."

Ezt egyáltalán nem értem!?

Mi az,hogy egy nomrálisan készülő informatikusnak nincs hobbi projectje? ha szánsz rá időt,energitá simán lehet vinni a dolgot, és itt nem megváltó dolgokra kell gondolni :)

Én két projektet vittem az egyik pont a diploma munkám volt, 3D-s játék minimális játéktörténettel, multi lehetőséggel :) Native C-ben fejlesztettem,mert IOS/OSX-es vagyok nagyon :D

Másik meg php-s projekt, egy összetettebb hírdető felület :) belépés/regisztráció, admin panel..online fizetési konstrukció, és tettem bele pár JS-funciót is :) amúgy ez 3 hónap volt így suli mellett, úgy hogy közben egyetemen dolgoztam ingyen :D

2019. júl. 16. 08:35
 23/32 anonim ***** válasza:
58%

Nekem a fent említett aknakeresőhöz képest harmad annyira bonyolult kb 3 hónap, mondjuk munka mellett és nem csak ezzel foglalkoztam, néha mással is haladtam.

De mindegy, legalább látom már, miért esélytelen az egész.

2019. júl. 16. 08:42
 24/32 anonim ***** válasza:
19%
Bizonyára élmény lehet olyan helyen dolgozni, ahol csak felmutatod a diplomád, és mindenféle szakmai teszt vagy beszélgetés nélkül felvesznek juniornak. Nekem voltak olyan diplomás évfolyamtársaim, akik annyira fogalmatlanok voltak, hogyha velük együtt kellett volna dolgoznom, akkor inkább elmentem volna péknek.
2019. júl. 16. 08:45
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

"De mindegy, legalább látom már, miért esélytelen az egész."

Fejtsd már ki,ha gondolod dobj egy cv-t és ha úgy van hozzánk jöhetsz, native c-vel foglalkozunk, belső számlázási rendszert fejlesztünk,kell hozzá erős matematika tudás, előny ha van gazdasági matematika tudásod, gyakorlatod.

2019. júl. 16. 08:46
 26/32 anonim ***** válasza:
37%

Mondok egy kis belső infót, mert látom nem teljesen tiszta a dolog.

Igen, az ELTE proginfo és a BME mérnökinfó is nagyon nehéz szakok, és jellemzően 10%, aki csúszás nélkül 3 év alatt elvégzi.

Na most a maradék 90% csúszik 2-3-4 félévet, és pont emiatt lesznek olyan félévei, amikor jóval kevesebb tárgya van, és jó esetben ilyenkor csinál valami hobbi projektet, esetleg elmegy 15-20 órában diákmunkába vagy gyakornoknak.

Így lesz az egyetemisták jórészének hobbi projektje és valódi munkatapasztalata, és nem azért mert 150 lenne az IQ-juk.

2019. júl. 16. 08:59
 27/32 Szirty ***** válasza:
28%

"NoNo :D ez azért eléggé merész kijelentés."

Egyáltalán nem. Ilyen a valóság.

Mindamellett hogy egyszer sem állítottam hogy nem létezik tapasztalatlan ügyes és tapasztalt kókler...

2019. júl. 16. 16:35
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Ne haragudj, de ha nem szeretnél programozni, nem akarsz írni legalább egy játékot a gépre, vagy bármi mást, akkor mit keresel a szakon?
2019. júl. 16. 20:45
 29/32 anonim ***** válasza:
60%
Hogy-hogy mit keres?! Hat szeretne o is netto egymilliot keresni egy laptoprol egy palmafa alatt. ;D ;D ;D
2019. júl. 16. 20:50
 30/32 anonim ***** válasza:
Tehát ha még tudok írni mondjuk egy aknakeresőt anélkül, hogy lenne róla papírom, akkor el lehet papír nélkül helyezkedni?
2019. aug. 19. 00:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!