Kivégezték az informatikát így az országban?
Sajnos 2020-tól akinek nincs nyelvvizsgája azt nem vehetik fel egyetemi képzésre, így jelentős része a jelentkezők közül azonnal kiesik a felvételből, így mi lesz az informatikával?
Itt Pécsen 2.éves vagyok és kb az 30%(az évfolyamomban)-nak nincs nyelvvizsgája... Véleményetek?
Az informatika népszerű szak, én inkább a TTK-ért aggódom. Ha tartósan ki fog ürülni, akkor majd visszavonják a bemeneti nyelvvizsga-követelményt, amit azért hoztak meg, hogy ne legyenek beragadt diplomák. De lehet, hogy ez csak egy évig lesz így.
Legfeljebb a jövőre még nyelvvizsga nélküli érettségizettek majd kihagynak egy évet, és a nyelvvizsga után fognak jelentkezni.
érettségi után simán letudtam volna rakni a nyelvvizsgát, pedig korábban nagyon rossz volt az angolom
akkor fejlődött sokat amikor elkezdtem online játékokkal játszani és "rákényszerültem" a tanulásra
megfelelő motivációval elérhető, hogy tanuljanak az emberek, ha valaki egyetemre akar menni, akkor tanul érte
miért végeznék ki ezzel az informatikát? egy alap angol nem nehéz
#27 Kevés a *szakmailag kompetens* ember. Namost az IT területen a szakmai kompetenciának alapvető része az angol nyelvtudás. Aki nem boldogul egy alapvető szinten angolul, abból nem lesz jó szakember.
Bejutni nem fog kevesebb ember képzésre, mert a képzéseken eleve többszörös túljelentkezés van, végezni pedig végképp nem fog kevesebb, mert a diplomának eddigis feltétele volt a nyelvvizsga. Az egyetlen dolog ami változik, hogy - kényszerből - többen fognak nyelvvizsgát tenni.
Fölösleges az informatika miatt aggódni. Legfeljebb könnyebb lesz bejutni (akinek van nyelvvizsgája persze), és több hallgatót fognak elvinni a cégek az egyetemről.
Kifejtem bővebben, hogy ez hogy megy: A hallgató munkát vállal, és előbb-utóbb a munka a tanulás rovására megy, és a hallgató otthagyja az egyetemet.
Eddig nem volt mindenkinek nyelvvizsgája, most majd lesz; úgyhogy a nyelvtudás színvonala növekszik, tehát több céghez mehetnek el dolgozni, több cég kap lehetőséget arra, hogy elvigye őket az egyetemről.
Kérdés, kiből egyszerűbb informatikus nevelni:
* Aki jól beszél angolul, viszont sose írt egy sor kódot sem
* Aki már 12 éves kora óta programozik, de angolból passzív tudása van csak, amit azonban szerteágazóan használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!