Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kivégezték az informatikát...

Kivégezték az informatikát így az országban?

Figyelt kérdés

Sajnos 2020-tól akinek nincs nyelvvizsgája azt nem vehetik fel egyetemi képzésre, így jelentős része a jelentkezők közül azonnal kiesik a felvételből, így mi lesz az informatikával?

Itt Pécsen 2.éves vagyok és kb az 30%(az évfolyamomban)-nak nincs nyelvvizsgája... Véleményetek?

2019. júl. 13. 19:20
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
52%

Az informatika népszerű szak, én inkább a TTK-ért aggódom. Ha tartósan ki fog ürülni, akkor majd visszavonják a bemeneti nyelvvizsga-követelményt, amit azért hoztak meg, hogy ne legyenek beragadt diplomák. De lehet, hogy ez csak egy évig lesz így.

Legfeljebb a jövőre még nyelvvizsga nélküli érettségizettek majd kihagynak egy évet, és a nyelvvizsga után fognak jelentkezni.

2019. júl. 14. 12:31
 22/34 anonim ***** válasza:
#11: Nem kell angolul megszólalni ahhoz, hogy dokumentációkat tudj olvasni, tanulhass angol tutorialokból, megoldást találj a stackoverflow-n. Az angol nyelvű népek kultúrája sem kell ehhez. A cégek gyakorlati nyelvtudást várnak el, persze ott már beszélni is kell, de oda nem kell nyelvvizsga. Azt akkor csak önigazolásként teszik le.
2019. júl. 14. 12:35
 23/34 anonim ***** válasza:
A cégek eddig is elvitték a hallgatókat az egyetemekről, ezután is el fogják. Még akkor is, ha hígul a választék.
2019. júl. 14. 12:44
 24/34 anonim ***** válasza:
#6: Meg a diszlexiás, meg az autista.
2019. júl. 14. 12:46
 25/34 anonim ***** válasza:
Aki nem tud összekaparni egy középfokú nyelvvizsgát angolból, az eddig se lett informatikus.
2019. júl. 15. 11:48
 26/34 anonim ***** válasza:

érettségi után simán letudtam volna rakni a nyelvvizsgát, pedig korábban nagyon rossz volt az angolom

akkor fejlődött sokat amikor elkezdtem online játékokkal játszani és "rákényszerültem" a tanulásra

megfelelő motivációval elérhető, hogy tanuljanak az emberek, ha valaki egyetemre akar menni, akkor tanul érte

miért végeznék ki ezzel az informatikát? egy alap angol nem nehéz

2019. júl. 16. 07:23
 27/34 A kérdező kommentje:
Miert? Mert most is sok a kokler, es keves igy is az ember, igy meg kevesebb ember fog vegezni/bejutni a kepzesre..
2019. júl. 16. 07:31
 28/34 anonim ***** válasza:

#27 Kevés a *szakmailag kompetens* ember. Namost az IT területen a szakmai kompetenciának alapvető része az angol nyelvtudás. Aki nem boldogul egy alapvető szinten angolul, abból nem lesz jó szakember.

Bejutni nem fog kevesebb ember képzésre, mert a képzéseken eleve többszörös túljelentkezés van, végezni pedig végképp nem fog kevesebb, mert a diplomának eddigis feltétele volt a nyelvvizsga. Az egyetlen dolog ami változik, hogy - kényszerből - többen fognak nyelvvizsgát tenni.

2019. júl. 16. 19:31
 29/34 anonim ***** válasza:

Fölösleges az informatika miatt aggódni. Legfeljebb könnyebb lesz bejutni (akinek van nyelvvizsgája persze), és több hallgatót fognak elvinni a cégek az egyetemről.

Kifejtem bővebben, hogy ez hogy megy: A hallgató munkát vállal, és előbb-utóbb a munka a tanulás rovására megy, és a hallgató otthagyja az egyetemet.

Eddig nem volt mindenkinek nyelvvizsgája, most majd lesz; úgyhogy a nyelvtudás színvonala növekszik, tehát több céghez mehetnek el dolgozni, több cég kap lehetőséget arra, hogy elvigye őket az egyetemről.

2019. júl. 16. 20:41
 30/34 anonim ***** válasza:

Kérdés, kiből egyszerűbb informatikus nevelni:

* Aki jól beszél angolul, viszont sose írt egy sor kódot sem

* Aki már 12 éves kora óta programozik, de angolból passzív tudása van csak, amit azonban szerteágazóan használ.

2019. júl. 17. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!