Kivégezték az informatikát így az országban?
Sajnos 2020-tól akinek nincs nyelvvizsgája azt nem vehetik fel egyetemi képzésre, így jelentős része a jelentkezők közül azonnal kiesik a felvételből, így mi lesz az informatikával?
Itt Pécsen 2.éves vagyok és kb az 30%(az évfolyamomban)-nak nincs nyelvvizsgája... Véleményetek?
A nyelvvizsga lószar. Ha legalább 4-essel átmentél egy középszintű érettségin, akkor nagyon kevés rákészüléssel megvan a középfok. Én magam tanulás nélkül mentem el 4 évvel érettségi után után nyelvvizsgázni és bármi nehézség nélkül lett meg elsőre. Szerintem már most is az van, hogy a hallgatók csak halogatják, mert majd úgyis csak a diploma kézbevételéhez kell.
Az informatika oktatás igazi problémája nem az, hogy kell-e nyelvvizsga a felvételhez vagy nem. Amennyire belelátok, annál sokkal alapvetőbb gondok vannak.
"Az informatika oktatás igazi problémája nem az, hogy kell-e nyelvvizsga a felvételhez vagy nem. Amennyire belelátok, annál sokkal alapvetőbb gondok vannak."
Hát akkor rosszul látod, itt a legtöbbje olvasni tud, meg írni, de amikor beszélni kéne a legtöbbje magyarul sem tud megszólalni "őő,ahha" nélkül.. így sokuknak már így is szenvedés a nyelvvizsga, és a felvételinél amikor én felvételiztem 2 éve, tudom pontosan akik felvételt nyertek,Magyar diákok 27 embernek volt meg a vizsgája.. szerintem elkeserítő az a tendencia.
Így akkor mi lesz az informatikával, vagy magával a mérnöki tevékenységgel, nagyon le fog csökkenni a felvettek száma, legalább is az első 1-2 évben, ez az én meglátásom, utána valami alibi vizsgával(lovári, mandarin..stb) próbálnak szerencsét...
'Ja'h és ahol most a ponthatárok vannak, ha nem lenne meg a tudás a nyelv vizsgához, fel se vennének. :-D
'
Ezt fejtsd már ki, mert nem értem..
Hát miért nem tanulják meg rendesen? A hasznos nyelveket még csak nem is "nehéz" tanulni, még formális oktatás keretein belül sem. Számtógépet, telefont az adott nyelvre állítod, az adott nyelven nézel filmeket és olvasol könyvet, amit nem tudsz kiszótárazod és egy nyár elég, hogy rád ragadjon a nyelv annyira, hogy ahhoz már csak egy kis szóbeli gyakorlás kell.
Egy B2 nyelvvizsgánál még mindig nagyon alacsonyan van a léc. Csak az nem megy át rajta, aki igazán nem is akar.
Ezzel en is igy vagyok, kb semmi egy kozep nyelv..
De ettolfuggetlenul kaosz lesz a jovore bejutni az atlagnak egyetemre, igy a mernoki/informatikai piac meg rosszabb lesz, igy megint "koklereket" kell alkalmazni a munkara....
Szerintem egy informatikustól a MINIMUM teljesítmény LEGALÁBB a középszintű angol nyelvismeret, de inkább a felsőfokú. Ha valamiben, hát az informatikában tudni kell angolul.
Egyébként a középiskolákban 4 évig oktatják a nyelveket, a választott fő nyelvből minimális erőbefektetéssel bőven meg lehet csinálni a nyelvvizsgát. Nem nehezebb az érettséginél, sőt.
A mai világban meg pláne nem nagy elvárás, hiszen mindenki a neten lóg éjjel-nappal.
Még akinek nincs nyelvérzéke és csak bemagolja az alap szókincset meg a tételeket, az is átmegy.
Én azt mondom, aki 4+ év nyelvtanulás után nem tud összekaparni egy nyelvvizsgát, annak nincs is helye egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!