Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mikor jó a var kulcsszóval...

Mikor jó a var kulcsszóval deklarálni változókat, példányosítani objektumokat?

Figyelt kérdés
2019. jún. 20. 08:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

A var kulcs szó használata teljes mértékben egyéni preferencia, bár vannak kivételek néha.

Én is sokáig azon a véleményen voltam hogy kevésbé lesz olvasható tőle a kód, de ez nem igaz. Én át tértem a var-ra kényelem, gyorsaság, hatékonyság miatt, és teljesen rendben van.

Bármit példányosítasz, akkor teljesen fölösleges kiírni még egyszer az osztály nevét, c#-ban. Ahogy valamelyik előző írta, ezt tényleg ne csináld hogy: var valami = SomeFunction(); Csinálhatod ezt, csak akkor a metódus neve legyen mondjuk ez: GetProducts

És akkor már tudni is fogom hogy az egy lista.

var integer = 10. Ez is teljesen rendben van, fölösleges megmondani még egyszer hogy integer. C#-ban ha ezt írod:

float integer = 10; Akkor is int-ként fogja kezelni a fordító, csak ebben az esetben nem: float integer 10f;

De ebben az esetben ezt is teljesen könnyű átlátni:

var valami = 10f;

Tudom, hogy eleinte fura a var használata, én is így voltam vele. De ha reálisan nézzük a dolgot, akkor ebben az esetben mi a értelme van kiírni megint az osztály nevét?

List<Product> products = new List<Product>();

var products = new List<Product>();

Ugye azért tűnhet átláthatóbbnak az előbbi példa, mivel mindenki a típusra, és a névre néz rá, tehát a sor első szakaszára. De ha megszokod hogy a második szakaszára nézel rá a sornak, akkor megfogod szokni a var-t.

Természetesen nem baj ha valaki egyáltalán nem használja a var-t, de az sem ha valaki használja. Mint említettem, vannak helyzetek amikor tényleg jobb megmondani valaminek a típusát, de egy sima osztály példányosításkor fölösleges. Ugyanúgy, egy foreach ciklusban, mikor mondjuk végig megyünk a Products listán, és az a ciklus változónak a neve hogy Product, akkor már annyira fölösleges oda írni mégegyszer hogy Product. Ha mindenki jól használja a naming convenciókat, akkor már a változó nevéből ráfogsz jönni azonnal hogy milyen típusról van szó, anélkül hogy odaírnák.

2019. jún. 20. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!