Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy bizonyos osztályt csak egy adott osztályban lehessen példányosítani?
Figyelt kérdés
Konkrétan arról van szó, hogy adott egy LegoToy osztályom és van egy LogoPart osztályom. A LegoToy-van van sok LegoPart-ja, tehát ez egy has-a kapcsolat.
Arra volnék kíváncsi, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy magát a LegoPart-ot ne lehessen a LegoToy osztályon kívül máshol példányosítani.
Erre azért van szükségem, mert azt gondolom, hogy maguk a LegoPart-ok önmagukban értelmetlenek és csak a LegoToy-ban van rájuk szükség.
Tehát az ne lehessen megcsinálni, hogy valaki csinál egy Barby osztály és abban példányosítja a LegoPart osztályt.
2017. ápr. 22. 10:34
1/4 anonim válasza:
Szerintem ez asszociáció és nem kompozíció. A lego darabok önmagukban is léteznek. Én pl kiskoromban egy helikopterből f1-es autót csináltam. Valóban rész-egész kapcsolat, de azok a kockák nélkül is megcsinálhattam volna a helikoptert, más hasonló kockákat belerakok, nem pont azokat amit gyárilag beleraktam.
2/4 anonim válasza:
*kaptam
Sajnálom, csak közben megzavartak és elvesztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!