Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van alapja annak, hogy itt...

Van alapja annak, hogy itt leszólják a Java-t?

Figyelt kérdés
Fejlődő, nyílt forráskódú, top nyelv, rengeteg képzés, mentorprogram és hasonlók...
2019. jún. 5. 10:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Sőt, láttam egy cikket, amiben pl megmutatták, hogy 1,5-szer annyit keresnek, mint a .NET vagy C++ fejlesztők.
2019. jún. 5. 10:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy többet keresnének nem feltétlen igaz. De nagyvállalati környezetben tényleg nagyon megy a Java.
2019. jún. 5. 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Van, de többnyire nem is a kereseti lehetőség miatt szólják le, hanem mert buta, logikátlan nyelv milliónyi gyermekbetegséggel, ami ráadásul lassú és túlkomplikált kódokat eredményez. A vállalati szektorban sem azért terjedt el, mert olyan hűde megfelelő lenne a legtöbb alkalmazásra, hanem mert van ember, aki ért hozzá meg mert sok környezetben eldöcög.
2019. jún. 5. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nyelvet érő kritikák jelentős része a nagy riválisa, a C#-hoz viszonyítva értendő. A két nyelv redkívül hasonló, azonos területeken használják őket, hasonló szerkezetűek (nem csoda, hisz a C# nagyjából egy Java másolatként indult), szóval minden téren egymással versengenek. Sokáig a Java nyeregben volt a C#-al szemben, az egyik fő előnye a multiplatformitása volt, viszont az elmúlt években a Microsoft keményen ráfeküdt a multiplatform aspektusra a fejlesztéseiben, így ez az előny mára megszűnt. Említetted, hogy a Java fejlődő nyelv, és való igaz, fejlesztik a nyelvet folyamatosan, de messze nem olyan tempóban, ahogy a C#, illetve a .NET fejlődik. A sokáig Java mögött kullogó nyelv mára igencska utolérte azt, sőt, sokak szerint leelőzte.

Teljesítmény szempontjából kb egálban vannak, és mint mondtam mindkettő elég hasonló nyelvi szerkezettel bír. A fő különbség a technológiai támogatottság lehet maximum. A Java mögött milliónyi open source lib tornyosul, ami elég nagy erővel ruházza fel. A C# mögött nincs ekkora választék, viszont ami van, az a .NET keretrendszer, ami amellett, hogy önmagában rengeteg mindent tartalmaz, mivel az egész cégen belül van fejlesztve, sokkal konzisztensebb, és jobb integritással bír mint a különböző forrásoktól származó Java könyvtárak.

2019. jún. 5. 13:22
 5/9 anonim ***** válasza:
5%
A java nem nyílt forráskódú, főleg most már.
2019. jún. 5. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:
21%
Nem értem, miért pontoztak le, én csak rámutattam hogy a kérdésben tévedés van. Erősen nem nyílt forráskódú, ingyenesen üzleti felhasználásra már nem lehet a rendes jdk-t letölteni, csak az openjdk nevű butított változatot.
2019. jún. 6. 00:52
 7/9 anonim ***** válasza:
32%

"mára igencsak utolérte azt, sőt, sokak szerint leelőzte"

Már a 3.0-val leelőzte 2007-ben, azóta már 8.0-nál tart...

2019. jún. 6. 07:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Fúú, mit kapnál ezért a kijelentésért sok ismerősömtől, főleg a tanáromtól... ;)

2019. jún. 9. 19:31
 9/9 VálaszVálaszoló válasza:
Nekem sem tetszik a java. Python-ban nagyon szép kódokat lehet írni. Szintén crossplatform. Én preferálom az interpreteres nyelveket. A hibrid implementációk közül pedig akkor már inkább c#. Az android programozás meg szörnyű. Egyszerűen felhúz.
2019. jún. 12. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!