Mi tartozik bele egy programozó munkájába? Mikortól érdemes egy JAVA programozói állásra jelentkezni?
Nemrég kezdtem el JAVA-t tanulni, az világos hogy netbeans-ben vagy IntelliJ-ben kell írni a programokat (vagy valami IDE-ben), de például a dizájnt azt ki csinálja? Gondolok itt pl. egy android aplikációra, az ikon kinézetétől egészen maga a program kinézetéig, kinek a feladata ezt megcsinálni?
A másik kérdés pedig, hogy melyik az a pont(ha van ilyen), ahonnan érdemes már megpályázni egy adott álláshirdetést?
Én pl. egy finn egyetem által készített tutoriált csinálom.
Most a "week 3"- at fejeztem be. Nem mondom hogy minden folyékonyan megy, de azért haladok vele.
Ha ezt a kurzust végigcsinálom, és persze meg is értem, akkor ezzel a tudással már jelentkezhetek JAVA-s álláshirdetésekre?
Dehogy jelentkezhetsz, ne röhögtess már.
Évekre vagy tőle.
Ha fel tudsz karikázni egy szál répát, akkor jelentkeznél séfnek?
Ez a finn tutorial nagyon-nagyon kevés.
Java OOP feladatgyűjtemény
Összes KURZUS magyarul
angol
"az világos hogy netbeans-ben vagy IntelliJ-ben kell írni a programokat"
Ahogy látom, ez pont, hogy nem világos.
Dehogy kell ezekben írni, akár egy Jegyzettömb, vagy egy Midnight Editor is megteszi. Az már más kérdés, hogy egy összetettebb programot így megírni elég mazochista megoldás. De szó nincs arról, hogy ne lehetne.
"a dizájnt azt ki csinálja?"
A dizájner vagy grafikus. De ez függ a csapattól, valamint a program összetettségétől is. Mondjuk egy nyilvántartó szoftverhez felesleges flancolás külön grafikust felvenni. De mondjuk egy játéknál egyértelmű, hogy nem a programozó fog bénázni a grafikával.
"melyik az a pont(ha van ilyen), ahonnan érdemes már megpályázni egy adott álláshirdetést?"
Erre nem fogsz egzakt választ kapni, de szerintem az, amikor már túl vagy három-négy komolyabb programon, és nem esel pánikba egy új feladat hallatán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!