Van előjel nélküli típus a Java-ban?
Figyelt kérdés
És ez pontosan mit jelent?2019. jún. 3. 17:15
1/5 anonim válasza:
Java 8-tól van. Előjel nélküli (unsigned) típus alatt olyan egész típust értünk, ami csak nemnegatív számokat reprezentál (ergo, nem tartalmaz negítv számokat). Ez azt jelenti, hogy egy unsigned integer kétszer akkora értékeket tud felvenni, mint egy azonos méretű signed integer, mivel a számtartománya teljes egésze a pozitív oldalon van, míg egy előjeles (signed) integer számtartománya ketté van osztva pozitív, és negatív oldalra.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. jún. 3. 18:01
3/5 anonim válasza:
Előjel nélküli adattípus alatt olyan típust értünk amiben csak pozitív számokat lehet tárolni. Java-ban egy ilyen natív típus van, az a char. A többi típus mind előjeles:
byte, short (a char előjeles megfelelője), int, long.
4/5 anonim válasza:
#3 Megemlítetted a char-t, amiről én megfeledkeztem, de ezen felül leírtad kb ugyanazt, amit én, csak kevésbé részletesen, és 5 órával később. És még le is pontozol (feltételezem, hogy te). Meg amúgy a Java 8-as újításokról te nem tettél említést.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek! Ment a zöldpacsi!
2019. jún. 5. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!