Pascal rávehető hogy nagyobb egész számokat is kezeljen mint int64 és qword típusok?
"A beépített típusok architektúrafüggőek - szóval jelenleg maximum 64 bites egészeket tud kezelni:"
Hát ez nem egészen így van.
Az tény, hogy a gép alapban dolgozik egy szóhosszal, na meg, úgy van tervezve ahogy, de a programozási nyelvek legtöbbjénél felismerték, hogy bizony nem ritkán kevés az ami adott, így megírnak olyan függvényeket, amelyek már képesek egészen extrém tartományokban is számolni.
Ezt a libet általában úgy hívják, hogy: BIGINT.
"Hát ez nem egészen így van."
A mellékelt dokumentációk az ellenkezőjét bizonyítják.
Pascal/C/C++ (lásd az előző hozzászólásom), de még a Basic is:
* [link]
* [link]
a C#:
* [link]
a Java:
* [link]
a PHP:
* [link]
de még a Javascript:
* [link]
nyelvekben a beépített egész típusok nem lehetnek akármekkorák.
Kivétel például a Python - az beépítetten tetszőleges pontosságú egészekkel operál.
@#2: „Ezt a libet általában úgy hívják, hogy: BIGINT.”
Hááát... Én úgy látom, az első válasz végén éppen erről van szó, és elég tisztességesen fel vannak tüntetve a nagyon nagy és nagyon kicsi számok kezelésének kellékei, nincs mit civakodni rajta
"A beépített típusok architektúrafüggőek" Ezt Pascal-ra írod vagy úgy általában?
Ahogy említetted, Pythonban pl. nem... de .NET-ben sem, hisz ott van a System.Numerics.BigInteger struktúra, ez nekem elég beépítettnek tűnik, hisz a .NET Framework része. De ha ezt nem fogadod el, ott van a decimal is, ami 128 bites.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!