Hogy kezdjek neki a programozásnak?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kezdjek bele a programozásba, teljesen kezdőként?
Napi 1-2 órát tudnék rá szánni és viszonylag gyorsan tanulok.
Annyit tudok az egészről amit alapsulin vettünk info órákon, valami béna oldalon előre megírt mozdulatokat (előre, jobbra, balra) raktunk egymás alá, hogy eljusson az adott dolog A pontból B pontba.
Tehát hogy kezdjek neki a leges leg elejétől? (Kizárólag otthon egyedül szerezhetnék tanulni, semmi tanfolyam)
Mire szeretnéd használni? Pl ha játékokat készítesz ajánlott a C++ vagy egyszerűbb a C#.
Ha engem kérdezel ne a Phythonnal kezdj. Az egész kód úgymond kinézete nagyon különbözik a többi nyelvétől ezért ahogy mások is írták a Java jobb lehet. Ha infóból akarsz emeltezni valószínűleg C#-ot vagy Javát fogtok tanulni. De esetleg megkérdezheted a tanárt is hogy mit fogtok tanulni.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem az iskola miatt szeretném tanulni, és mivel a legtöbben a Java-t ajánlottátok kezdésnek e mellett döntöttem. Tehát megvan a nyelv, mi a kövi lépés? Videók nézése, internetes tanfolyamok, és kezdjek egyszerűbb dolgokat a Javában?
Az én tanácsom az (legalábbis én így kezdtem és az egyetemen ahova járok is ezt a módszert alkalmazzák), hogy miután az alapok alapjai meg vannak (tehát pl ciklusok és társai) találj ki magadnak kisebb-nagyobb projekteket. Ez lehet egy egyszerű pl barchoba-féle és valahányszor nem tudsz valamit nézz utána.
De ez csak az én módszerek mivel személy szerint képtelen vagyok hosszú ideig tutorial videókat meg könyveket olvasni.
Sok sikert :)
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a "módszert". Előtte máshogy tanultam, most legújabban ezzel csinálom.
Akármilyen furán is hat, az alábbi hatásos:
Vedd komolyan azt, hogy programozási NYELV.
Tanuld meg a felépítését, a logikáját. Az egészre kiterjedő, átfogó "miért"-eket.
Hogy miben különbözik ha ', vagy " jelet használsz, vagy ha zárójelet használsz, vagy mi a különbség a =, ==, és a === között, stb.
Mintha az alap nyelvtant tanulnád.
Utána tanuld meg a legalapabb dolgokat. A kiíratást, a változók megadását, stb.
Mintha az alapvető névmásokat, kérdőszavakat, kötőszavakat tanulnád.
Következőnek a legalapabb műveleteket.
Mintha egyszerű mondatokat próbálnál alkotni.
A meglévő ismereteidet használd egyre kevertebben.
Mintha továbbra is az alap szókincseddel dolgozva összetett, hosszú mondatokat próbálnál alkotni.
Ezután írj egy komplettebb programot, és amit nem tudsz, hogy hogyan oldj meg, annak nézz utána.
Mintha a legelső 5-7 mondatos kis levélkét kéne megírnod, de olyan a téma amiről még nem tanultatok, így kénytelen vagy új dolgoknak utána nézni.
Ezt követően tanulj meg több utasítást, parancsot.
Mintha a különböző igeidőket és szerkezeteket tanulnád.
Végül írj egy "nagyobb" programot az eddigi ismereteid segítségével.
Mintha az első hosszabb, 18-20 mondatos fogalmazást kellene megírnod.
.
.
.
Szóval lehet hogy furának tűnhet az analógia, de ezzel a "háttérrel", nekem most a legújabb programozási nyelv amit tanulok, egész jól érthető. (Természetesen könnyítő, hogy nekem már van pár nyelvben ismeretem, még ha nem is olyan kimagasló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!