Hogy kezdjek neki a programozásnak?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kezdjek bele a programozásba, teljesen kezdőként?
Napi 1-2 órát tudnék rá szánni és viszonylag gyorsan tanulok.
Annyit tudok az egészről amit alapsulin vettünk info órákon, valami béna oldalon előre megírt mozdulatokat (előre, jobbra, balra) raktunk egymás alá, hogy eljusson az adott dolog A pontból B pontba.
Tehát hogy kezdjek neki a leges leg elejétől? (Kizárólag otthon egyedül szerezhetnék tanulni, semmi tanfolyam)
A Python 3 jó kezdőnyelv.
Mit szeretnél kezdeni a programozással?
Semmi nagy terveim nincsenek, csak hogy kóstoljak bele, és legyen egy alap ismeretem, illetve ha megtetszik akkor minél jobb szintre eljutni.
Na tehát, itt ülök a gép előtt, és fogalmam nincs hogy induljak el, valaki tudna segíteni?
Az oké hogy tanuljak meg egy nyelvet, de hogyan?
Java-val szoktak kezdeni sok középsuliban de még egyetemen is, szóval ennyivel előrébb is lennél.
Ha Java, akkor például thenewboston nevű YouTube csatornának van egy playlist-je, pár perces videókra tagolva. Nagyon hasznos, nekünk egyetemen a tanár ajánlotta.
Udemy-n is sok a lehetőség, még ingyen is.
Ezen az oldalon szoktak promo kódokat megosztani ami lenullázza udemy-n az árakat:
Érdemes mindig ránézni, esetleg kapcsold be az értesítéseid is, így értesülsz ha van új finomság.
Én 30+ kurzust zsebre tettem már így ingyen, java, html, css, python is van köztük, de azt hiszem c, c# is.
Szóval kezdd ottani ingyenes online tanfolyamokkal, meg mellette YouTube.
Már fentebb leírtam hogy mik a terveim (semmi komoly, csak belekóstolni, 1-2 dolgot megtanulni)
16 vagyok, de nem tudom ez miért olyan fontos...
Azért, mert pl. 35 évesen, család és meló mellett nem fogja az ember azt a napi 2 órát rászánni, az 100%..
A kérdésre válaszolva, kinézel udemy-n egy magasra értékelt java kurzust pl. és csinálod, de a youtube is tele van ingyenes oktatóvideóval.
Ha Java akkor ez nagyon jó kiinduló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!