Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Felvettek pte mik-re kezdjek...

Felvettek pte mik-re kezdjek neki a programozásnak vagy majd egyetemen?

Figyelt kérdés
Hali felvettek mérnöki infóra Pécsre, nem programoztam, de tudom a legfőbb része a szaknak a prog, kezdjek neki, vagy majd egyetemen?
2018. júl. 26. 19:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha van kedved, kezd el. Sokan már úgy mennek oda, hogy vágják a dolgokat, hozzájuk képest le leszel maradva.
2018. júl. 26. 19:23
 2/14 anonim ***** válasza:
47%
Első félév C nyelv, mindenképp ess neki vagy a C-nek, vagy egy C típusú nyelvnek, különben nem sok esélyed lesz bentmaradni. Amit ott tanítanak, az az idő nem elég rá annak, aki picit sem programozott.
2018. júl. 26. 19:26
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem a programozástól kéne tartanod, hanem inkább a matematika tudásod miatt. Minden ilyen szakon a Matek szokott a lemorzsoló tárgy lenni. Először azt túl is kéne élni, még mielőtt egy sort is programozhatnál. Mivel az első évfolyamon sokan buknak ki, ezért az egyetemek áthelyeztek minden labor tárgyat a magasabb félévekre, pont emiatt, mert a labor oktatás nagyon költséges.
2018. júl. 26. 19:55
 4/14 A kérdező kommentje:
matekkal nem volt problémám, emelteztem belőle, mondjuk ennek a mateknak semmi köze az egyetemihez, de így is nulla tanulással 86% lett
2018. júl. 26. 20:03
 5/14 A kérdező kommentje:
Amúgy meg,ha infón belül nem is a prog fog érdekelni, hanem pl hálózat,híradás stb, akkor nem is kell olyan szintű prog nem? :)
2018. júl. 26. 20:21
 6/14 anonim ***** válasza:

Ahogy nézem, a Programozás I. tantárgy keretein belül:

ftp://witch.pmmf.hu:2001/Tantargyi_tematikak_2017_18_1/Mernok_informatikus/programozas1_tantargyi_adatlap.pdf

az elejétől fogva kezditek a programozás tanulását C-nyelven.

0 programozási tudással - ha sem általános iskolában, sem középiskolában nem tanultatok (elvileg a NAT tantervében benne van (lásd: [link] - "Problémamegoldás informatikai eszközökkel és módszerekkel" ) - soha nem is tanultatok semmilyen programozási nyelvet? Scratch? Imagine Logo? Pascal?) - kicsit rázósabb, de nem teljesíthetetlen.

2018. júl. 26. 20:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg,ha infón belül nem is a prog fog érdekelni, hanem pl hálózat,híradás stb, akkor nem is kell olyan szintű prog nem?"

Azért egy informatikus - legyen az üzemeltető rendszergazda, vagy távközlési szakember - tudjon programozni (ha nem is vérprofi szinten, de tudjon). Sokat tud segíteni a munkájában (folyamatokat automatizálni egyszerűbb szkriptekkel, egy-egy munka logikai sorrendjét átlátni, stb...).

2018. júl. 26. 20:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja értem, a kérdésedre a válasz, de programoztam de ilyen "bohóc" szinten php-ban, abba hagytam mert nem értettem meg a php-ban az oop-t.
2018. júl. 26. 20:32
 9/14 anonim ***** válasza:

"de programoztam de ilyen "bohóc" szinten php-ban"

Autodidakta módon, az jó.

Iskolán belül egyáltalán nem tanultatok? Kár.

2018. júl. 26. 20:55
 10/14 anonim ***** válasza:
0-ról tanítanak meg nem kell aggódni. A tanár kiléte kérdéses mikor oda jártam a Nagy Enikő tartotta. Na ha rajta múlik úgy se fogod megtanulni és még a ZH is papíron megy :) Kérdeztem valamit : "Nem értem a logikád". Benn ül és nyomkodja az Ipadjét :) Teljesíthető, de kritikán aluli a viselkedése szerintem. Szendrői meg megint egy csoda :D Hidd el programozás ami a legkisebb probléma lesz ott :D
2018. júl. 26. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!