Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Felvettek prog terv. Szakra,...

Felvettek prog terv. Szakra, nagyon felek, hogy kevés leszek hozza?

Figyelt kérdés

Igazából nem tudok programozni és a matekom se olyan erős kozepeztem belőle 87% lett nulla tanulással, rá kell majd fekudnom a matekra nagyon,infobol is csak kozepeztem.

Normális hogy izgulok,hogy nem fogom megallni a helyemet,nagyon nehéz dolgom lesz,nezegettem a tárgyakat de igazából semmit nem éretten belőlük főleg a matekos dolgokbol....

2017. júl. 28. 16:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát jogos a félelmed, általában úgy mennek oda az emberek, hogy már tudnak programozni. De azért megtanítanak elvileg ott, de nagyon sokat kell tanulnod majd. Rengeteg gyakorlás...
2017. júl. 28. 16:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Meg az angolom is gyenge :/
2017. júl. 28. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor talan fekudj neki?

Gyanitom tudtad, hogy programozoi szakra mesz, nem? Sikerult ugyan egy csomo idot elvesztegetni, de meg mindig elotted az augusztus - hajra! Tanulasra fel.

2017. júl. 28. 17:06
 4/13 anonim ***** válasza:

Nyugi, élvezd ki a nyarat, élvezd ki, hogy felvettek. :D

Ha tanulsz és odafigyelsz, akkor meg fogod érteni a matekos dolgokat is, teljesen hülye voltam hozzá, amikor bekerültem az egyetemre, és aztán egészen megszerettem meg jól teljesítettem. Az egyetemes matek teljesen más, mint a középsulis, hidd el, gyakorlással szépen meg lehet tanulni.

Harmadéves vagyok Szegeden, ha gondolod írj.

2017. júl. 28. 19:41
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Kezd az angollal, arra lesz a legnagyobb szükség.
2017. júl. 28. 20:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenből az alapoktól kezdtek, viszont jóval nagyobb ütemben adják le az anyagot. Természetes, hogy ha most belenéztél 1-2 jegyzetbe és fogalmad sincs róla (ez később is elő fog fordulni, nem kell az ilyentől beparázni). Én nagyon emlékszem anno a legelső napra, amikor beültem Diszkrét matek előadásra és semmit nem értettem belőle (de tényleg, ha nem lett volna benne a "matematika" szó, akkor meg sem mondtam volna, hogy ez az). Én is ugyanúgy közép matekkal mentem, deriválást/integrálást hírből se ismertem, de max pontos ZH-kat írtam (mert mindig baromi sokat gyakoroltam). Most meg proginfó MSc-n vagyok végzős.

Mindenképp szorgalmasnak kell lenned, sokan legalább az egyik feléből már "jártasabbak" (emelt matekoztak vagy tudnak programozni), így csak a másikra kell jobban koncentrálni. Motivációra mindenképp szükséged lesz, hétről hétre gyakorolj és ha valami nem megy, akkor bátran kérj segítséget (ne halogasd).

Illetve az angolra is rá kell gyúrnod, ha a szakmában akarsz dolgozni. Egyetemi kurzusoknál kikerülhető a dolog, de a való életben angol nélkül lényegében nem lehet fejleszteni.

2017. júl. 28. 21:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Öcsém, te nem szarral gurigázol :O
2017. júl. 28. 23:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Minden eselyed megvan, csak fordits ra idot es energiat. 3 ev alatt elvegezheto! Tapasztaltbol mondom!
2017. júl. 29. 00:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek engem PTE re vettek fel.
2017. júl. 29. 07:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Én SZTE-n végeztem, de mondjuk én már tudtam programozni, mikor felvettek.

Így is 5x kerültem elbocsátás szélélre. :) Lényegében a tananyag durván 30%-a programozós, 30% matekos, és a maradék számítástudomány. (Itt legalább is.)

Csak tanulj rendesen, mert ha megbuksz 3x egy kurzusból, megszüntetik a jogviszonyod (kirúgnak) és felvételizhetsz újra. (Bár a megcsinált kurzusokat, nem kell újra. Ott folytatod, ahol befejezted.)

2017. júl. 29. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!