Felvettek prog terv. Szakra, nagyon felek, hogy kevés leszek hozza?
Igazából nem tudok programozni és a matekom se olyan erős kozepeztem belőle 87% lett nulla tanulással, rá kell majd fekudnom a matekra nagyon,infobol is csak kozepeztem.
Normális hogy izgulok,hogy nem fogom megallni a helyemet,nagyon nehéz dolgom lesz,nezegettem a tárgyakat de igazából semmit nem éretten belőlük főleg a matekos dolgokbol....
Megkérdezhetem, hogy akkor miért jelentkeztél proginfóra? Totál matek az egész, ismerősöm 97%os emelttel ment ELTE prog-ra, de vért izzadott még így is. Mehettél volna gazdainfóra, jobban jártál volna mert alapvetően több időd lett volna programozásra otthon és a matek feleannyira sem erős mint proginfón. Programozáshoz pedig sosem fogsz olyan szintű matekot használni mint amit ott tanítanak, kb. a programozók 2%-a használt magas szintű matekot a valóéletben a munkájához és ők legtöbbször matematikusoknól vagy fizikusokból átvedlett prgozsenik.
Ha nagyon nem nagyon nem megy akkor menj át gazdinfóra félév után, felesleges éveket pazarolnod. Mert, ha ténylegesen megy a programozás csak a matek része nem akkor csak időpocsékolás bukdácsolni olyan dolog miatt ami nem életbevágó a szakmádhoz.
Először is sok sikert, szerencsét és végtelen türelmet kívánok hozzá, mert kelleni fog. Én a Debreceni Egyetemen tanultam programtervező informatikus szakon, szóval amiket leírok, az ott szerzett tapasztalataim. Ezeket bár nem mondják el előre, szóval felhívnám rá a figyelmed. Én még a régi, 2007-es mintatanterv szerint kezdtem el 2012-ben, 2 év csúszással idén júniusban szereztem diplomát.
Azt jobb, ha tudod, hogy a beiratkozás során érvényessé fog válni egy hallgatói nyilatkozat, amely szerint vállalod, hogy:
- a mintatanterv szerinti képzési idő másfélszeresén belül megszerzed a diplomádat, mert ha nem, akkor az állami ösztöndíj felét visszafizeted, vagy az államilag támogatott félévek kétszereséig Magyarországon fogsz dolgozni (ebben az esetben egy év türelmi idő van, tehát ha 8 évet kellene dolgoznod, ezt az diplomaszerzést követő 9 éven belül teljesítened kell)
- ha egyáltalán nem fejezed be a képzést, az állami ösztöndíj egészét visszafizeted
- ha pedig megszerzed a diplomádat a képzési idő másfélszeresén belül, akkor az államilag támogatott féléveknek megfelelő ideig fogsz Magyarországon dolgozni, amit diplomaszerzést követő 20 éven belül teljesítened kell)
- egy tanév alatt (őszi-tavaszi félévek [tavaszi-őszi nem számít]) 36 kreditet kell teljesítened legalább, illetve a tanulmányi és vizsgaszabályzatban meghatározott minimum átlagot el kell érned. Ha nem sikerül, elveszítheted az állami ösztöndíjat és önköltségesre sorolnak át.
- a felvételt követő első félév után dönthetsz, hogy akarsz-e maradni. Ha az első félév után úgy döntesz, hogy nem tetszik a szak, nem fognak rád vonatkozni a fent leírtak (szóval nyugodtan hagyd ott, ha úgy döntesz), viszont egy államilag támogatott félévet elveszítesz. Ha viszont maradsz, már nincs visszaút.
A magyar felsőoktatási törvények értelmében egy tantárgyból hatszor tehetsz vizsgát azokból a tantárgyakból, amelyek teljesítése kollokviumhoz (vizsgához) kötött. Ha a hatodik vizsgát sem sikerül teljesítened (ebbe az is beletartozik, hogy felvetted a vizsgát, de nem mentél el rá), a vizsgaidőszak VÉGET ÉRÉSÉT KÖVETŐEN (ez fontos információ!) elbocsát az egyetem, megszüntetve a hallgatói jogviszonyodat. Akarom mondani, hogy ha elbuktad a hatodik vizsgádat, de még tart a vizsgaidőszak, "van még időd" (nem túl sok) kiskapukra vadászni, mert van kettő (amiről én tudok), de hatalmas nagy szerencse és a "csillagok együttállása" kell hozzá. Ha érdekel, elmesélhetem az én történetemet, mert onnan tudom, hogy ez velem megtörtént. Szintén kollokviumos tantárgyakra vonatkozik, hogy egy félévben legfeljebb háromszor tehetsz vizsgát.
Ha elbocsátanak az egyetemről, akkor a teljesített tantárgyaid megmaradnak, viszont újra kell felvételizned és el kell fogadtatnod a korábban teljesített tantárgyaidat - már ha folytatni akarod az egyetemet.
Államilag támogatott képzésen minden tantárgyra igaz, hogy legfeljebb háromszor veheted fel. Ha egy tantárgyat harmadik tárgyfelvétellel sem teljesítesz, önköltséges képzésre sorolnak át.
Záróvizsgát háromszor tehetsz. Ha harmadik alkalommal sem sikerül megszerezned a diplomádat, akkor minden elvész, beleértve az összes teljesített tantárgyaidat is. Szóval kezdheted elölről a képzést. Harmadik alkalommal jelen lesz egy (vagy több) ember más egyetemekről. Viszont záróvizsgán nálunk már nem szívatták a népet, aki eljutott odáig, az át is ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!