Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Csak én érzem úgy vagy tényleg...

Csak én érzem úgy vagy tényleg nehezebbek voltak régen az emelt infó programozós feladatai?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 20. 21:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen "vágom" hogy az arraylist mögött egy tömb van, de nem is értem miért hozod ezt fel. Arraylistet még ritkábban használunk mint egy sima tömböt mivel nem típus biztos.
2019. ápr. 22. 08:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Már miért ne lenne típusbiztos?

List<Integer> list = new ArrayList<>();

Ez elég típusbiztos, ebbe nem fogsz tudni Stringeket tenni.

Eddig bárhol dolgoztam (és nem kis garázscégek voltak), ott minden szekvenciális kollekcióra ArrayListet használtunk, tömböt pedig szinte soha. Ha a kollekció hossza nem fog változni, és csak az i-dik indexelt elemet kell elérned, akkor közel ugyanolyan jó mint egy tömb, ellenben ha szükséges könnyen lehet hozzáadni újabb elemeket.

Ha viszont a kollekció mérete sokszor változik, akkor nyilvan jobb egy LinkedList, de tömböt mi production Répássy kódba gyakorlatilag sohasem használunk.

2019. ápr. 22. 09:34
 13/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk elég nehéz így vitába elegyedni, hogy mindenki a saját maga által használt programnyelvről beszél.

Én c# programozó vagyok, és ott nincs ilyen hogy List<int> list = new ArrayList();

Mivel hogy az Arraylist az nem a List leszármazottja, és c#-ban az Arraylist az nem típusbiztos, annak ellenére hogy maga a nyelv az lenne alapvetően. C#-ban az arraylist object-eket tárol, amelyet folyton ki boxolni meg unboxolni kell, ami nagyon nagy teljesítmény csökkenéssel jár.

2019. ápr. 22. 11:58
 14/14 anonim ***** válasza:
#14: Oké, de kérlek, ne ragadjunk már le a .NET Framework 1.0 és 1.1 verzióknál. Már a .NET 2 is ismerte a generikusokat. Az egyetlen hely, ahol még mindig a nem generikus kollekciókat kell használni, az a .NET Micro Framework, ha mondjuk NetDuino-t programozol.
2019. ápr. 22. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!