Csak én érzem úgy vagy tényleg nehezebbek voltak régen az emelt infó programozós feladatai?
Már miért ne lenne típusbiztos?
List<Integer> list = new ArrayList<>();
Ez elég típusbiztos, ebbe nem fogsz tudni Stringeket tenni.
Eddig bárhol dolgoztam (és nem kis garázscégek voltak), ott minden szekvenciális kollekcióra ArrayListet használtunk, tömböt pedig szinte soha. Ha a kollekció hossza nem fog változni, és csak az i-dik indexelt elemet kell elérned, akkor közel ugyanolyan jó mint egy tömb, ellenben ha szükséges könnyen lehet hozzáadni újabb elemeket.
Ha viszont a kollekció mérete sokszor változik, akkor nyilvan jobb egy LinkedList, de tömböt mi production Répássy kódba gyakorlatilag sohasem használunk.
Mondjuk elég nehéz így vitába elegyedni, hogy mindenki a saját maga által használt programnyelvről beszél.
Én c# programozó vagyok, és ott nincs ilyen hogy List<int> list = new ArrayList();
Mivel hogy az Arraylist az nem a List leszármazottja, és c#-ban az Arraylist az nem típusbiztos, annak ellenére hogy maga a nyelv az lenne alapvetően. C#-ban az arraylist object-eket tárol, amelyet folyton ki boxolni meg unboxolni kell, ami nagyon nagy teljesítmény csökkenéssel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!