Van valami tapasztalatotok az online freelancer programozós munkákról?
Mennyire nehéz az első pár munkát "elnyerni"? Valamint úgy általánosságban mit érdemes tudni róla? Úgy tudom sok indiai van rajta, akik "elveszik" a munkák nagy részét.
Egyetemre járok jelenleg (mérnökinfóra), és jó lenne egy kis pénzt kereseni itthonról. Ez mennyire járható út?
" Ez mennyire járható út?"
Semennyire.
Megteszed adott -mondjuk kb. egy hetes- munkára a 60 USD-s ajánlatodat, erre érkezik négy indiai a maguk 24-28 USD-s ajánlatával, amit a végén felülír egy bantu néger 18 USD-s ajánlata. Ráadásul nekik lesznek referenciáik már elvégzett munkákra, neked meg semmi.
Úgy lehet építkezni, ha az elején eladodd magad húsz forintért. A grafikusoknak jobb dolguk van, mert ők 1-2 ütős referenciával már tudnak maguknak munkát szerezni. A szoftverről viszont a megrendelők zöme nem képes érdemi itéletet hozni jóság, minőség tekintetében.
Ráadásul vannak helyek, ahol már az ajánlattételért is fizetned kell (pl. freelancer.com).
10 éve még érdemes volt csinálni (én is kerestem vele egy kicsit), manapság már nem. Tele van minden freelancer oldal indiaiakkal, akik szaré'-húgyé' dolgoznak. A többség trágya minőségű kódot állít elő, de gyorsak és olcsók és ezzel le is van tudva a legtöbb megrendelő számára.
Inkább kezdj bele valami opensource rendszerbe és gyűjts adományokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!