Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lenne értelme arról blogot,...

Lenne értelme arról blogot, vagy könyvet írni, hogy miért nem lettem sikeres programozó?

Figyelt kérdés
Lenne, aki elolvasná?

2019. márc. 25. 08:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, miről szólna. Arról, hogy belőled mi hiányzik a sikerhez, vagy hogy mit rontottál el, amit ha másképp csinálsz, akkor sikerült volna. (Bár sosem késő javítani, és akkor az lehetne a címe, hogy miért lettem végül mégis sikeres programozó.)

De ha arról szólna, hogy a feleségem az adatbázis tervezővel kavart, lehülyéztem a megrendelőt, vagy leöntöttem kávéval a szervert, az kevéssé ösztönző vagy tanulságos.

Amúgy ez utóbbiakból lehetne egy regény-féleséget is csinálni, csak akkor az más kategória.

2019. márc. 25. 17:46
 12/14 anonim ***** válasza:

"Jegyzem meg, sosem értettem azt, aki szerint nincs szükség hasonló írásokra. Nem csak sikertörténetekből tanulhat az ember, sőt."

Pedig egyszerű a válasz: A pozitív tanulságot mindenki preferálja. Egyszerűen jobb, ha az ember azt tanulhatja meg, hogy mit kell tennie hogy valami sikerüljön, mint azt, hogy mit ne. Illetve, mint említettem, az emberek automatikusan azt feltételezik, hogy a sikeres ember jobban átlátja saját, helyzetét, és a sikerének kulcsát, mint az, aki elbukott. Aki elbukott az maximum sejtheti, hogy mi siklott félre, akinek sikerült, az viszont határozottan tudja, mit csinált jól.

2019. márc. 25. 21:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, bármiről lehet, ha jó a cselekmény, és jól tudsz írni. József Attila még arról is tudott verset írni, hogy egy cigarettapapír elszakadt. Ha kiderül belőle, hogy mit csináltál helyette, ami eltérített a tervedtől, és az elég kalandos, vagy humorosan írod meg, hogy milyen hülye voltál (ld. Bridget Jones), akkor még sikere is lehet.
2019. márc. 27. 13:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Engem érdekelne, blog formájában.

Pl. Pontokra szedve, hogy x tantárgyhoz ez és ez kell, és ha ezek nincsennek meg, akkor veszett fejsze nyele.

negatív példa is lehet példa arra, hogy az ember miért (ne) legyen programozó. Ha az íróban magát látja, akkor vagy még keményebben fáradozik érte vagy inkább fordul másfele, mert nem akar elbukni.

Tehát én szívesen olvasnám, de a többség(?) inkább a jót akarja olvasni, hallani.

2019. ápr. 9. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!