Java programozó állásra lenne értelme pályázni?
(Csak elméleti kérdés, hogy):
A lent említett 2 könyv "tudása", (tehát ha valaki ennyit tud a Java nyelvről, de ezt viszont tudja használni/alkalmazni) elegendő ahhoz, hogy valaki Java programozói állásra sikeresen jelentkezzen?
Tudom, hogy leginkább az embertől függ a dolog, de ha egy jó logikával rendelkező ember ennyit tud a Java nyelvről, amit ez a 2 könyv takar, akkor az elég lehet kezdetnek?
Hát ami fel van sorolva "A könyv részei" blokkban, az nagyon-nagyon alap. Szálkezelés, hálózat nincs is benne...
Ráadásul ez még mindig csak Java SE. A Java EE a keresettebb, és az fényévekre van ettől a könyvtől.
Én valami komolyabb könyvet tanácsolnék átrágni. Ajánlani sajnos nem tudok konkrétat.
De azért a SE az jó alap az EE előtt, nem?
Azaz egy jó SE tapasztalattal nem túl nagy "munka" áttérni EE-re, vagy nem?
"Az Enterprise Edition abban különbözik a Standard Edition-től, hogy több programkönyvtárat (API-t) tartalmaz és az alkalmazásszerveren futó moduláris szoftverkomponensek segítségével támogatja hibatűrő, többrétegű, elosztott alkalmazások készítését."
SE mindenképp kell EE előtt, persze. :)
És igen, ha már az SE kisujjban van, csak nem nehéz kiegészülni EE ismerettel (ebben igazából nem merek határozottan nyilatkozni, EE-ben csak minimális tapasztalatom van egyelőre).
Viszont megtaláltam az egyetemi jegyzeteket, amikből én tanultam a nyelvet:
"Az Enterprise Edition abban különbözik a Standard Edition-től, hogy több programkönyvtárat (API-t) tartalmaz és az alkalmazásszerveren futó moduláris szoftverkomponensek segítségével támogatja hibatűrő, többrétegű, elosztott alkalmazások készítését."
Jobb megfogalmazás lett volna az, ha azt írja, hogy az EE egy olyan keretrendszer, amit az SE hajt meg. Vagy az előbbi az utóbbira épül.
2001 és 2002-es könyvek, azaz kb 13 évesek. Ha vár még egy évet nem minősül nemi erőszaknak használni őket.
A Java az EE-nél kezdődik, ehhez jól jöhet a Sprint, Reflections, Hibernate, JUnit, Eventsourcing, CQRS, JavaFX Nyilván nem kell mindet ismerni egy junior álláshoz, de azért párat illik ismerni.
Ezenkívül szoftver tervezési ismeretek is kellenek, UML, tervezési minták, architekt. Pluszba jönnek a fejlesztési eszközök: Ant, maven, SVN =vagy bármilyen verzió követő rendszer), Jira/Redmine, stb...
Remélem nem ábrándítottalak ki, természetesen gyakornoknak nem kell tudnia ezeket, egy jobb cégnél el tudod sajátítani.
Egyenlőre nem milliós fizetésű Senior Java programozói állást kérdeztem. :)
De azért kellő programozási tapasztalat után (pl.: C), és erre az 1000 oldalra is kellő időt fordítva ez elég lehet egy junior állásra pályázáshoz?
Amiket írtam az nem egy senior Java eszköztár, hanem modern Java eszköztár.
Nyilván te sem gondolod, hogy swing-es felhasználói felületeket fogsz összepakolni munkaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!