Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hova menjek általános után...

BruAzz kérdése:

Hova menjek általános után tovább tanulni, ha programozó szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Lehetőleg olyanokat kérdeznék, akik már tanulnak, vagy már végeztek is. Lehetőleg Miskolc közelében, de ha nincs nem baj.

2014. aug. 9. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Olyan iskolába, ahol nagyon erős a matematikatanítás.
2014. aug. 9. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedben egy jó informatika szakközépbe mennék. Nyilván persze kell a matek is, de ha jársz fakultációra, akkor nem lesz gond (és azt nem csak matek szakos iskolában lehet megtenni - megjegyezném, hogy én nem jártam matek faktra, mégis meglett elsőre az összes matekos tárgyam proginfón).
2014. aug. 9. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem az iskolában fogsz megtanulni programozni... ...az iskola csak azért van, hogy el tudják dönteni az emberek, hogy mit szeretnének csinálni az életben... ...sokan ezért hagyják közben félbe a sulikat, mert rájönnek, hogy mégsem azt akarják... ...bár az emberek mindennel így vannak! :-)

Az egy jó kiindulópont, hogy programozó SZERETNÉL lenni, ez az alap! :-)

Ahogyan az #1-es hozzászóló mondta is, valóban szükséges hozzá egy kis matematika is, de ha jobban belegondolok, én amikor elkezdtem programozni, kb 8 évesen, nos akkor azt sem tudtam mi az a matek... :-)

...kitartás, szorgalom, egy kis teheség, egy kis kreativitás... ...és kitartás, meg szorgalom, és kitartás... :-) ...meg szorgalom... :-) ...jaaa és mindezt szeretetből! :-)

2014. aug. 9. 10:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én informatikai szakközépbe jártam, de megbántam. Ha újra nyolcadikos lennék, akkor gimnáziumba mennék.
2014. aug. 9. 10:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Én gimnáziumba mentem, ahol volt informatika+angol tagozat, és utolsó 2 évben felvettem matekfaktot. Jól jött. Hasonlót keress Miskolc közelében.
2014. aug. 9. 11:05
 6/9 A kérdező kommentje:
akkor folytassam az itthon tanulást? szerintetek könyvből, meg videóból meglehet tanulni?
2014. aug. 9. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:

"szerintetek könyvből, meg videóból meglehet tanulni?"

Azt amit a könyv, videót tanít, azt igen. Magához a munkához tapasztalat szükséges, de azt meg mindenki nulláról kezdi. Minél többet készülsz önszorgalomból, annál jobb!!!

2014. aug. 9. 18:20
 8/9 wlex01 válasza:
Mivel rád már az Új Nemzeti kerettanterv vagy mi a frász fog vonatkozni (csökkentett infó + minden nap tesi) szerintem érdemesebb szakirányú képzésre járnod, azaz olyan suliba a környéken ahol jól tanítják a programozást/matekot. Nagyon dicséretes, hogy könyvből és videóból tanulsz már most! :) Gratulálok hozzá! Csak így tovább!
2014. aug. 9. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon off, de:

Csökkentik az informatika órák arányát? Ne már! Így is annyi informatikai analfabéta van az országban, mint égen a csillag. Szép jövő elé nézünk.

2014. aug. 10. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!