Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 2-es matek érettségivel...

FamiR kérdése:

2-es matek érettségivel mennyire lesz nehéz bekapcsolódni az egyetemi matematikába? (Mérnök/programtervező informatikus)

Figyelt kérdés
Igen,sajnos kicsit későn ért be a fejem(most lettem 20),és a jelenlegi érettségi pontjaimmal nem is tudnék egyetemre bekerülni.Viszont többletpontokkal,lenne lehetőségem a fent írtak közül valamelyikre jelentkezni.A matematikám sikerült a legrosszabbul(a többi tantárgy 3,4,4,4 lett),úgy hogy külön tanárral 1 hónap alatt feltornáztam magam kb a nulla szintről(főként lustaság és érdektelenség miatt volt az a 0 szint).Viszont járok informatikai rendszerüzemeltető okj-ra,amiben hálózatokból és programozásból is kaptam betekintést,és mindkettő érdekelne.Viszont semmi értelme egyetemen gondolkoznom,ha ilyen szintű matek tudással nem tudnék bekapcsolódni az ottani matematikába,ezért is érdekelne a véleményetek.

2019. jan. 29. 22:32
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%

Ha a többire gondolsz, diszkrét matematika és társai, azok még könnyebbek is, mint az analízis.

De volt geometria I geometria II tárgyam is, azok is inkább csak érdekesek voltak, habár csak 4-es lettem belőlük.

És ez még mindig egy 2-es 3-as gyenge középiskolás átlag után.

2019. jan. 30. 20:47
 22/44 anonim ***** válasza:
90%

Az integrál számítás mióta egyenletrendezés csak? vagy pl. a gráfalgoritmusok? Ford-Fulkerson, Dijkstra, konvolúció, valszám, statisztika, kombinatorika ?

aki járt valaha egyetemi matek előadáson, tudja , hogy elég nagy baromságot írtál.

2019. jan. 30. 20:55
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Aki ilyeneket büffent be, hogy az egyetemi matek csak egyenletrendezés, meg ő mindenből 5-ös volt 2-es gimis matekkal az szimplán hülye és hazudik és soha közelében nem volt semmilyen egyetemnek.
2019. jan. 30. 20:56
 24/44 anonim ***** válasza:
0%

Vagy szimplán azon sokak közé tartoztok, akik nem tudtak egyenletet rendezni és megbuktak analízisből.

Mesélj, miért nem csak egyenletrendezés az egész? Kíváncsi vagyok rá. Rendezed, lederiválód/integrálod, viszlát. Integrálszámítás szintúgy. Gyakorlás közben az összes deriválási, integrálási szabály berögzül úgyis.

Elméletből meg a minimum mi? Az, hogy tudd, hogy egy függvény érintőjének a meredekségének az általános egyenletét kapod meg? Vagy a határérték definíciója? Vagy mi az, ami nektek ezeken ennyire nehéz?

A gráfalgoritmusok meg, komolyan, az okoz neked nehézséget? 1-2 példát megoldasz előtte és bemész megírni a vizsgát. Ne hogy már itt tartsunk, hogy ezeket nehéznek hívjuk. Ezért tart ott az oktatás, ahol, mert a selejteket nem szórják már ki olyan könnyen.

2019. jan. 30. 21:23
 25/44 anonim ***** válasza:
68%
Persze, persze. :)
2019. jan. 30. 21:49
 26/44 anonim ***** válasza:
Csak egy troll. Engedjük el...
2019. jan. 30. 21:50
 27/44 Tom Benko ***** válasza:
100%
Ezen a csicskán most konkrétan majdnem behugyoztam. Szegény, látott egyszer egy középiskolai analízis feladatgyűjteményt...
2019. jan. 30. 21:59
 28/44 anonim ***** válasza:
0%
Saltyk vagytok csak amiatt, mert nektek abszolút nincs érzéketek a matekhoz, de magyarázatot, hogy nincs igazam még mindig nem láttam.
2019. jan. 30. 22:14
 29/44 anonim ***** válasza:
49%

Nincs ezen mit magyarázni TapsiHapsi.

Elhúzhatnál már a bélbe végre.

2019. jan. 30. 23:44
 30/44 Tom Benko ***** válasza:
100%
@28: Cicám, matektanár vagyok.
2019. jan. 31. 00:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!