2-es matek érettségivel mennyire lesz nehéz bekapcsolódni az egyetemi matematikába? (Mérnök/programtervező informatikus)
Fél év intenzív matektanulás tanárral a másik opció.
A lustaságot nagyon el kell felejtened.
Hiányoznak az alapok. (különben nem kettes lett volna)
Sanszos, hogy vért izzadva sem fog menni.
Én 4-esre érettségiztem matekból, a gimnáziumot kitűnővel végeztem. Még emelt matekra is jártam.
Az egyetemen többféle matek van, már 4-szer buktam. Több száz hallgató társammal együtt.
Itt nem csak a matekkal lehet a gond, még a könnyű pár kredites tárgyakban mérnök karon, pl. közgáz van simán olyan feladat, hogy számold ki a görbe alatti területét a függvénynek. Ja, ez határozott integrál.
egy programtervezőn még keményebb a matek. pl. van kombinatorikus optimalizálás, valszám, diszkrét matek stb.
egy középsulis emelt infó érettségi, OKJ közelébe nincs az egyetemi dolgoknak. ja, és mindenhol rohamtempóban haladnak, hiszen 14 hét csak a szorgalmi időszak. ezalatt lemennek a zh, kb mindent kell tudni bő 3 hónap alatt. vagy vizsgára se jutsz el. nézegess bele pl. egy analizis könyvbe, kell-e ez neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!