Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 2-es matek érettségivel...

FamiR kérdése:

2-es matek érettségivel mennyire lesz nehéz bekapcsolódni az egyetemi matematikába? (Mérnök/programtervező informatikus)

Figyelt kérdés
Igen,sajnos kicsit későn ért be a fejem(most lettem 20),és a jelenlegi érettségi pontjaimmal nem is tudnék egyetemre bekerülni.Viszont többletpontokkal,lenne lehetőségem a fent írtak közül valamelyikre jelentkezni.A matematikám sikerült a legrosszabbul(a többi tantárgy 3,4,4,4 lett),úgy hogy külön tanárral 1 hónap alatt feltornáztam magam kb a nulla szintről(főként lustaság és érdektelenség miatt volt az a 0 szint).Viszont járok informatikai rendszerüzemeltető okj-ra,amiben hálózatokból és programozásból is kaptam betekintést,és mindkettő érdekelne.Viszont semmi értelme egyetemen gondolkoznom,ha ilyen szintű matek tudással nem tudnék bekapcsolódni az ottani matematikába,ezért is érdekelne a véleményetek.

2019. jan. 29. 22:32
1 2 3 4 5
 11/44 dq ***** válasza:

Szerintem a legegyszerűbb ha megpróbálod magad felhozni 4-5 szintre.

Ekkor

- ha sikerül, akkor az lesz a kérdés hogy 4-5 matek érettségivel teljesíthető-e az egyetem, erre a válasz egy nagy igen

- ha nem sikerül, akkor nyilván az a válasz hogy ne erőltesd.

Persze most van a jelentkezés ha nem tévedek?

2019. jan. 30. 01:05
 12/44 anonim ***** válasza:

Vidéki egyetemen könnyebb lenne? ezen most ne haragudj de jót nevettem... Miért lenne könnyebb bármi is, sőt.. :D

Inkább a tanáron múlik, hogy pl. egy tökéletes feladat miatt levon pontokat, mert nem tetszik neki a megoldásod. És hasonlók. Vidéken is van 2-3-400 ember egy előadáson, nem lesznek veled barátságosabbak, mert vidék.

2019. jan. 30. 01:28
 13/44 anonim ***** válasza:
25%
Matekot érteni kell, valaki vagy nem figyel oda azért kettes, vagy mert nem érti és gyenge belőle, aki nem érti soha nem fogja megtanulni.
2019. jan. 30. 02:29
 14/44 anonim ***** válasza:
65%

egyálalán nem lehetetlen, csak extrém nehéz..

ha komolyan gondolod az egyetemi informatikát, akkor már most szerezz egy(-két) jó egyetemi korrepetálót (lehetőleg matek szakosat), aki átveszi veled:

- újra a teljes középiskolás/gimnáziumi tananyagot, részletesen, példákkal, elmélettel, begyakoroltatja az alapokat

- bevezet az egyetemi matek kurzusok alapjaiba (igen, még egyetem előtt legyen ebbe betekintésed, bármilyen fura, mert többfajta matek van, mint amire elsőre gondolnál..)

mindez kb. fél-egy év alatt kivitelezhető ha napi 4-6 órát rászánsz

(tesóm, aki középsuliban extrém tadli volt a matekhoz, mindezt megtette, végül mérnökként végzett)

2019. jan. 30. 06:35
 15/44 anonim ***** válasza:
65%

ja és a tesóm lány és 21 évesen kezdte az egyetemet..

#14-es voltam

2019. jan. 30. 06:38
 16/44 moozygoo ***** válasza:
62%

Érettségit lelehet újratenni.

Egyébként ezt nem lehet tudni hogy menne-e vagy sem, hiába hurrognak le, te nem matekoztál, tehát nem tudni mennyire menne neked. Javaslom tűzz ki célul egy emelt matek érettségi lerakást előbb, és látni fogod mennyire megy amíg arra készülsz fel.

2019. jan. 30. 09:28
 17/44 anonim ***** válasza:
25%

Ha megtanulsz egyenletet rendezni, akkor az egyetemi matek könnyű. Ennyi az egész, amit előzetesen tudni kell róla. A középiskolás jegyekkel, meg érettségivel jönni tök felesleges. Sok kitűnő középiskolás tanulót láttam elvérezni, és én, aki középiskolában 2-es volt matekból, talán egy évben 3-as egyszer egy mondhatni "gyűjtő" szakközépiskolában, mérnökinfon kitűnő átlagot hoztam minden félévben.

Csak szorgalom kell hozzá.

2019. jan. 30. 16:32
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Azt se felejtsd el, hogy egyetemen mások a vizsga/ZH ponthatárok, általában 51%-tól 2-es a jegy, szóval kicsit több kell az "éppen átcsúszok" eredményhez.
2019. jan. 30. 16:56
 19/44 anonim ***** válasza:
96%

"Ha megtanulsz egyenletet rendezni, akkor az egyetemi matek könnyű."

XDDDD

2019. jan. 30. 20:39
 20/44 anonim ***** válasza:
0%

ma 20:39

Adok neked helyet ide ez alá a comment alá, hogy elmagyarázd, hogy miben nincs igazam. Két mérnöki egyetemen végeztem el az analízist, az elsőn megajánlott jeggyel, a másodikon szimplán 5-össel. Az egész analízis csak egyenletrendezés.

2019. jan. 30. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!