Milyen programozási nyelvvel érdemes kezdeni a programozni tanulást?
A Scratch jó nyelv... ...a gyerekeknek, vagy olyanoknak, akik csak ismerkedni akarnak a programozással. Felnőtt fejjel, pláne ha már "célod" (milyen programot akarsz írni? Asztali grafikus alkalmazást? Automatizáló szkriptet? Webalkalmazást? Mobilalkalmazást?) van, már nagyobbak a lehetőségek.
Egy jó kis összefoglaló infografika:
még 1-2 éve mikor ilyen kérdésnél python-t ajánlottam lepontoztak meg "lehülyéztek"
úgy látom csak útólér a mainstream :DDD
Elfogtam egy üzenetet:
"Az az igazság hogy csak úgy, a magam örömére szertnék programozgatni, alkotni valamit, aminek van látható eredménye. Tudom h ez igy elég tág meghatározás - ismét csak a c64 basicre tudok utalni. Bár lehet h ez utóbbi csak gyerekes nosztalgia :-(
Ennek fényében melyik nyelvet javaslod? Elöre is köszi"
Ha nosztalgiázni akarsz, vannak C64 szimulátorok - például a Vice64 ( [link] ).
Ha nosztalgiából nagyon maradni akarsz a Basic-nél vannak a DOS-os időkben elterjedt QuicBasic alapján vannak Basic-implementációk:
* QB64: [link]
* FreeBasic: [link]
Említhetném a Pascalt, ami az oktatásban a mai napig elterjedt:
* Free Pascal: [link]
de mostanság a Python a trendi:
* [link]
Én a pascalt ajánlom.
Kicsit haladósabb, mint a python.
Ráadásul többet is ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!