Ti milyen programozási nyelvet tanultatok meg először? Mivel érdemes kezdeni?
Figyelt kérdés
0 tapasztalatom van programozás terén. Szeptembertől az ELTE-re fogok járni proginfóra. A június-július-augusztust szeretném az alapok megtanulásával tölteni, olyan napi 5-6 órát szánnék rá.
Milyen nyelveket ajánlotok kezdésnek?
2018. máj. 17. 20:42
1/7 anonim válasza:
Válassz, én ezeket ajánlom:
Python, Ruby, Lua, Java, C#.
Az egyetemen ezek közül a Java lesz a legfontosabb.
2/7 anonim válasza:
Javát tanultam először, majdnem megutáltam az egész programozást miatta, Phyton miatt jött vissza a kedvem anno, ajánlom ..
4/7 anonim válasza:
én is úgytudom ELTE-n c++ és java van, én mivel már rövid az idő ezekből választanék, szintaktikailag hasonló mindkettő hisz a java is c alapú szintaktikailag, a c++ -ból többet megtanulsz mit miért csinálsz talán azzal kezdeném de a java-val is kezdhetsz
5/7 anonim válasza:
Én speciel még középsuliban a Pascalt ismertem meg először. De mindenesetre ELTE-n C++ és a Java a két fő nyelv, ebből a C++ az amivel rögtön az első félévben találkozol, a Java pedig szakirányfüggő, hogy menynire lesz (az én szakirányomon pl egyáltalán nem volt, de cserébe volt még több C++, meg C#).
6/7 anonim válasza:
Azt érdemes amivel az egyetemen kezdeni fogjátok.
7/7 anonim válasza:
Nem mondom, hogy így érdemes, de nekem ez volt a sor:
Basic, Clipper'87, Pascal, C/C++, aztán vegyesen pár egyéb nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!