Matlab/geogebra segítség?
Jövőre készülök egyetemre, és amennyire tudom lesz egy olyan tantárgy amin ezzel a két programmal kell majd dolgozni. Egyik egyetemista ismerősöm küldött egy mintafeladatsort, hogy lássam mire számítsak. Szeretném megoldani a feladatokat, de az az igazság, hogy gőzöm nincs hogyan álljak neki. Tudom a matematikai részét, de egész egyszerűen képtelen vagyok ezt a szoftverbe is átültetni. Ha valaki a fenti két programból akármelyiken tudja mi a megoldása az alábbi feladatoknak, és leírná azt nekem, nagyon hálás lennék :D Nem muszáj konkrét programkódot írni, csak valami lépésről lépésre dolgot ami alapján el tudok indulni.
1. Ábrázoljuk a ponthalmazt, melynek implicit egyenlete:
a,sin(x)*x^2*y-y^3*x+5=0
b,cos(x)*x^2*y^2-y^3*x+5z-x*y*z=0
2. Azt a görbét, amelynek koordinátafüggvényei: t eleme [-3,8] x(t)=2t^3+tˇ2-8t, y(t)=3t^4+t z(t)=t
3. ÉT: [-5,5] x [-6,7]
z=f(x,y)=x*y+x^2*y^2
4. Végezze el az y=3x^3+x^2-x-10 függvény vizsgálatát
5.Illesszen másodfokú görbét a P0(1,4) P1(4,2) P2(6,5)
6.Oldja meg az alábbi egyenletrendszert:
(a ˇ az alsó indexet jelképezi)
3xˇ1+4xˇ2+2xˇ3=2
xˇ1+xˇ2+xˇ3=4
6xˇ1+2xˇ2-4xˇ3=5
Előre is köszi a segítséget ^^
Matlab-ot a legtöbb ember egyetemen ismeri meg, kb egy hét alatt belejössz annyira, hogy ezeket a feladatokat gond nélkül meg tudd oldani.
Ha a matek/elmélet háttér megvan, akkor OK, ha nincs akkor inkább azzal foglalkozz.
Amúgy Matlab oldalán van pár Getting Started videó, azokat nézd végig :)
6.:
A = [3 4 2; 1 1 1; 6 2 -4];
B = [2; 4; 5];
X = linsolve(A,B);
Melyik szakra készülsz? Matek hogy megy?
(Amúgy ha esetleg ellenőrizni akarod, hogy jók-e a feladatok Excellbe 1-2-t elég egyszerű bevinni. Én pl sok feladatra jobban szeretem, persze nem mindenre jó.)
Köszönöm a válaszokat :D
Programteverző informatikára készülök, matekból 4-5-ös vagyok, viszont abban nem vagyok biztos hogy a jelenlegi matekóráim színvonala milyen szintet üt.
GeoGebra egyenletrendszerhez egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Sv4OXhjYc2w
Függvényvizsgálatra egy példa:
Az 5. feladatra egy példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!