Ha egy fuggvenyt kell abrazolnom 2D vagy 3Dben, honnan tudom az adott fuggveny ertelmezesi tartomanyat? (MATLAB)
Figyelt kérdés
Nagyon nem vagyok temaban,es elore bocsanat ha valamit rosszul vagy helyzetelenul fogalmaztam-fogalmazok.
Szoval arrol lenne szo,hogy ha van egy egy ilyen fuggvenyem pl hogy:
x=cos(v)sinh(u)
y=sin(v)sinh(u)
z=v
akkor azt a kb igy kell abrazolnom a matlabban:
[u,v]=meshgrid(-5:0.1:5);
x=cos(v).*sinh(u);
y=sin(v).*sinh(u);
z=v;
mesh(x,y,z)
amit nem ertek itt az a -5:0.1:5...honnan tudom hogy ezt az erteket kell vennem?
2016. dec. 16. 19:04
1/1 kipe válasza:
Azt a tartományt választod, ahol a függvényre kivancsi vagy. Ha esetleg a tartomanyon van olyan kiertekelesi pont, ahol a fv-nek nincs értelme akkor warningot ad a Matlab vagy az isnan() fv-el lehet csekkolni h vannak-e nan-ok a matrixban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!