Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akkor most aki nem "jó"...

Akkor most aki nem "jó" szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?

Figyelt kérdés

Aki nem: proginfó, mérnökinfó, vmilyen mérnök, fizikus, matematikus szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?

- OKJ (esti/hétvégi): drága (én úgy tudnám finanszírozni, hogy mellette semmi extra kiadás és félretenni se tudnék)

Nem ad elegendőt

Nem naprakész

Alig jobb, mint az otthon, tökegyedül, suli nélküli tanulás

Hipersziper gyorstalpalók:

Nehéz bejutni

Sokszor egész napos - mikor dolgozzon az ember?

Nem ad többet, mint az otthon, tökegyedül, suli nélkül tanulás

Egyetem, pl egy budapestinek:

Gábor Dénes - gyenge, kb csak annyival ad többet, mint az otthon, egyedül tanulás, hogy lesz papírunk

NIK esti: rohadt jó, sokat ad

De időben nehéz összeegyeztetni a munkával (pl én nem is tudnám megoldani), rámegy az ember egészsége, olyan nehéz, nincs idő mellette az egyedüli gyakorlásra

Megoldás: lottófőnyeremény + ELTE vagy BME vagy NIK nappali

2018. okt. 5. 10:53
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Figyelj csajszi (legyen ez a jóskagyerek helyett), őszinte leszek, senkit nem érdekel hány diplomád és hány OKJd van.

Az érdekli a munkaadókat, hogy megfelelj az elvárásaiknak.

Elismerem nehéz helyzet a tiéd, de a programozás azért egy elég nehéz szakma, nem véletlenül van belőle ekkora hiány ekkora fizetések melkett. Ez nem egy olyan dolog, amit majd munka mellett esténként és otthon magamtól megtanulok.

Én értem, hogy szeretnél egy jobb munkát, de a programozashoz képest jóformán bármelyik szakmát könnyebben megtanulod.

De persze kipróbálhatsz egy OKJt vagy a Gábor Dénes, de mindkettő mellé még pluszban rengeteg munkát kell otthon este magadtól belerakni.

2018. okt. 7. 17:07
 32/38 A kérdező kommentje:

Egy NIK mellé is rengeteget.

Pont ez érdekel.

Az embereket gyűlölöm. De ha ez elmúlna, akkor is adatokkal akarok foglalkozni, minél csendesebben és magányosabban.

A pénzügy, számvitel, könyvelés, közgáz nem érdekel.

Az orvosiról lekéstem (nem feltétlen kellene emberekkel foglalkozni).

Marad a programozás és ez érdekel is.

2018. okt. 7. 17:13
 33/38 anonim ***** válasza:

Egyébként próbáltál már valaha programozni?

Valami nagyon egyszerű feladatot, akar videó/tutorial alapján.

Angolul mennyire tudsz?

2018. okt. 7. 17:24
 34/38 A kérdező kommentje:

Angolul elég rosszul.

A könyvben, ami alapján tanulok, volt egy olyan feladat, hogy egy év minden napjára random generáltassunk hőmérsékleteket, majd keressük a leghidegebb/legmelegebb napot/hónapot. Egyszerűség kedvéért minden hónap legyen 30 napos.

Megcsináltam, tuti feleslegesen bonyolult és nincsenek benne osztályok, de működik.

Adóazonosító jelről állapítottam meg, hogy tényleg az-e, személyi számról, hogy az-e, nő, férfi, 2000 előtt v után született-e.

Kivételkezelésről "tanultam", olvastam a könyvben.

Kicsi játékot írtam, hogy adjon meg egy számot a felhasználó a konzolon, én random generálok, és ha a felhasználóé nagyobb, ő nyert.

Csak ugye ha nem számot ír be, kivételt dob. Na ezt a kivételt kaptam el és az egész egy ciklusban volt, így amíg a felhasználó nem számot ad meg végre, addig elkapja a kivételt és újra bekéri a karaktert.

2018. okt. 7. 17:30
 35/38 anonim ***** válasza:

És akkor ezek alapján úgy érzed, hogy tetszett?

(Azt feltételezem a leírtak alapján, hogy egész jól ment)

2018. okt. 7. 17:31
 36/38 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi, hogy irodában akarok ülni és emberek helyett ADATOKKAL dolgozni.

Adminisztráció? Például postán.

2018. okt. 7. 18:07
 37/38 A kérdező kommentje:

Jó az adminisztráció továbbra is, most is elvoltam vele, két év kellett, hogy megutáljam.

Csak ne 2 Excel és 3 internetes oldal (adatbázis, online felület) alapján történő crtl + c, ctrl + v legyen, mert abba élő, lélegző ember bele tud őrülni. Jó, 2 év kellett, de az őrület határán mozgok.

Kis F-keres, kis pivot-tábla, kis kreativitás, kis változatosság legyen. Minimum.

2018. okt. 7. 18:11
 38/38 moozygoo ***** válasza:
50%

De, lehet szoftverfejlesztő.

Kérdés megválaszolva.

2018. okt. 8. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!