Akkor most aki nem "jó" szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?
Aki nem: proginfó, mérnökinfó, vmilyen mérnök, fizikus, matematikus szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?
- OKJ (esti/hétvégi): drága (én úgy tudnám finanszírozni, hogy mellette semmi extra kiadás és félretenni se tudnék)
Nem ad elegendőt
Nem naprakész
Alig jobb, mint az otthon, tökegyedül, suli nélküli tanulás
Hipersziper gyorstalpalók:
Nehéz bejutni
Sokszor egész napos - mikor dolgozzon az ember?
Nem ad többet, mint az otthon, tökegyedül, suli nélkül tanulás
Egyetem, pl egy budapestinek:
Gábor Dénes - gyenge, kb csak annyival ad többet, mint az otthon, egyedül tanulás, hogy lesz papírunk
NIK esti: rohadt jó, sokat ad
De időben nehéz összeegyeztetni a munkával (pl én nem is tudnám megoldani), rámegy az ember egészsége, olyan nehéz, nincs idő mellette az egyedüli gyakorlásra
Megoldás: lottófőnyeremény + ELTE vagy BME vagy NIK nappali
"a programozás nem tanúlható meg otthon, egyedül "
De tanulható, sőt az autodidakta tanulás az informatika-tanulás egyik sarkalatos eleme. Rengeteg anyag, képzés érhető el hozzá az Interneten.
Ami nehezebb az önképzés során:
* megfelelő, színvonalas tananyag kiválasztása
* a motiváltság fenntartása (nem mindenki képes rá!)
* probléma, kérdés esetén egy útmutató ("ez az ipar elvárása, Te ebben vagy erős, de abban meg gyengébb...") mentor, illetve az ellenőrzés (ezért kellenek feladatok, felmérők, vizsgák) hiánya
* a közösség (a csoportmunka is tanulható, illetve a közösség motiváló hatású is lehet)
"De tanulható, sőt az autodidakta tanulás az informatika-tanulás egyik sarkalatos eleme."
Ne erőlködj, mert még leizzadsz.
Először is, nézz utána mit jelent a szó, autodidakta.
Másodszor, vedd észre, hogy önállóan nagyon kevesek tanultak meg programozni még 20 évvel ezelőtt is, pedig akkor még nem volt ekkora ismerethalmaz mint ma.
Végül: vedd tudomásul, hogy az önképzés nem járható út, ha valaki ebben a szakmában szeretne dolgozni, mert a cégek még a diplomások közül is erősen válogatnak, nem véletlenül.
Az önképzőkörös az ismereteit feldughatja magának, a világon semmit nem ér vele, csak hobbi programozó lesz belőle, az meg nagyon-nagyon kevés.
Az mivel jobb, mint a NIK esti?
Egyébként leírtam már vele az aggodalmaimat.
Szóval: munka, de fogalmam sincs, onnan pl 4-re hogy lehet odaérbi a képzésre.
Képzés, zh, beadandó, vizsga, munka, 8 óra alvás, családok, barátok, sport, pihenés, hobbik (amik szerintem fontosak plusz ezekből is ki lehet hozni valamit), háztartás
Biztos sokaknak megy, ez tény, de én jelebleg ötvenede ennyitől elbukok... nem bírom.
egyeduli megoldas akkor a gdf, gyenge de legelabb lesz papirod es ha fekvesznek vhova ott majd tovabbfejlodsz
a nik tenyleg faraszto munka mellett max reszallas vagy rugalmas munkaido fer bele vagy ha napi par orat alszol
#15: Le style c'est l'homme... ... ha nem tudsz érvelni, jössz az argumentum ad hominem felhangokkal. Látszik is az eredménye.
Tisztában vagyok az autodidakta szó jelentésével. Programozást autodidakta - önálló, saját erejéből történő - módon lehet tanulni, sőt ildomos is az önálló gyakorlás, mert az iskolai anyag bemagolásával, csak a házi feladatok megold(at)ásával nem válik az egész készség-szintűvé, másrészt nem állhat mindig mögötted egy mentor, nem lehet időt pazarolni a begyakorolatlan készségek bepótlására, harmadrészt a technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy szükség van az új ismeretek önálló, iskolarendszeren kívüli feldolgozására.
Egy szóval sem mondtam, hogy ez mindenkinek menne.
Egy szóval nem állítottam, hogy csak így tanulható meg a programozás.
Felhívtam a figyelmet az önképzés nehézségeire is.
De továbbra is nyomatékosan állítom: az informatika tanulásának lényeges eleme az önálló képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!