Akkor most aki nem "jó" szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?
Aki nem: proginfó, mérnökinfó, vmilyen mérnök, fizikus, matematikus szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?
- OKJ (esti/hétvégi): drága (én úgy tudnám finanszírozni, hogy mellette semmi extra kiadás és félretenni se tudnék)
Nem ad elegendőt
Nem naprakész
Alig jobb, mint az otthon, tökegyedül, suli nélküli tanulás
Hipersziper gyorstalpalók:
Nehéz bejutni
Sokszor egész napos - mikor dolgozzon az ember?
Nem ad többet, mint az otthon, tökegyedül, suli nélkül tanulás
Egyetem, pl egy budapestinek:
Gábor Dénes - gyenge, kb csak annyival ad többet, mint az otthon, egyedül tanulás, hogy lesz papírunk
NIK esti: rohadt jó, sokat ad
De időben nehéz összeegyeztetni a munkával (pl én nem is tudnám megoldani), rámegy az ember egészsége, olyan nehéz, nincs idő mellette az egyedüli gyakorlásra
Megoldás: lottófőnyeremény + ELTE vagy BME vagy NIK nappali
Ja, és az egyetem is drága, akinek pl nincs már támogatott féléve.
Nekem már van pár.
Nem tudom a megoldást.
Szövegértés.
"Aki nem: proginfó, mérnökinfó, vmilyen mérnök, fizikus, matematikus szakot végzett, az nem is lehet szoftverfejlesztő?"
Lehetni lehet - hisz a szoftverfejlesztési munkálatok szerteágazóak - csak nem tud (hacsak nem képzi ki erre magát és tudja bizonyítani rátermettségét) magas szintű feladatokat (mondjuk egy önvezető autó vezérlése az alapjaitól - tehát nem valami kész célkeretrendszer használatával, vagy mondjuk MRI- vagy csillagászati felvételek kiértékelése - amihez orvosi/fizikusi végzettség ajánlott) - amihez felsőfokú matematikai/számítástudományi/mérnöki/fizikai/biológiai/... ismeretek kellenek - elvégezni.
"Alig jobb, mint az otthon, tökegyedül, suli nélküli tanulás"
Amiben jobb:
* rá vagy szorítkozva hogy tanulj, haladj a tananyaggal
* OKJ esetén kapsz egy államilag elismert tanúsítványt, gyorstalpaló esetén "elvileg" egy munkaajánlatot
* csoportban tanulsz, tehát van esélyed szakmai kapcsolatépítésre
* van lehetőséged szakavatottól kérdezni, a projekteidet megvitatni
"Nem naprakész"
A naprakészség pótolható önálló tanulással - ami mindegyik képzésnél lényeges, kihagyhatatlan.
Egyedülálló, önellátó vagyok, Apumra nem számíthatok, neki is megvannak a gondjai.
Már bő 2 éve vagyok munkásember.
Otthon kezdtem tanulni és 3 programozó ismerős támogat is ebben, egyiktől egy csomó linket, mindenfélét kaptam.
Az a gond, hogy még az esti NIK és munkahelyváltás, 4 v 6 órás meló lenne jó, csak olyat hol találok és hogy élek meg.
Nomeg úgy is nagyon nehéz.
Párom is szoftverfejlesztő OKJ-t csinált, esti képzés és INGYENES. 2 OKJ mindenkinek ingyenes. Ő egyetem és 8 órás munka mellet csinálta. Jó alapot adott, a többi csak rajtad múlik. A záróvizsga komolyabb volt, mint némely szakon egyetemen.
Ne a kifogást keresd állandóan, hanem a megoldást...
2 OKJ-t végeztem, összesen félmillió forintért.
Igen, elvileg 2 OKJ ingyenes, de általában csak iskolarendszeren kívülit találni, százezrekért.
Meg csalódtam az OKJ-kban.
Motivált tudok lenni, szívesen tanulok otthon, ismerősöktől tudok kérdezni.
Csak hát lehurrogják az otthon tanulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!