A Udacity Nanodegree ér akármit is Magyarországon?
1100 dollárba kerül és több mint 6 hónapon át tart így laikus szemmel is többet ér a semminél, de nagyon nem tudom mennyi pluszt adna.
Nem az a kérdésem, hogy megéri-e, mert azt mindenkinek saját maga kell eldönteni a pénztárcájához vizsonyítva, inkább azt, hogy mennyi értéke van?
Pl.: Ha segítene a munkatalálásban, akkor nekem megérné.
Első éves egyetemista ként ha elvégeznék egy ilyen képzést (jövőre kezdem az egyetemet), akkor bármi előnyt jelentene a diákmunka szerzésben? Vagy gyakornoki pozíció szerzésben?
Ha igen, kb milyen mértékű előnyt?
Mint munkavállaló vagy HRes mit gondolnál arról ha egy Udacity Nanodegreet meglátsz egy amúgy még munka tapasztalattal nem rendelkező egyetemista önéletrajzán?
Már most az iskolai elvártaktól jóval többet tudok programozni Javával és tovább szeretném fejleszteni magamat.
Önmagában a képzést a hajadra kenheted, dicső, de a munkaadónak nem ér semmit.
Mint szakmabeli interjúztatnálak, feladatokat oldatnék meg veled.
Megkérdeném vannak e saját projekteid, elérhetőek-e például a Githubon.
Majd ha mindezeken tapasztalatokat szereznék, próbaidőn kipróbálnálak. Ha megállod a helyed, maradhatsz.
Persze én is inkább arra gondoltam, hogy nagyobb esélyel hívnak-e be egy interviewra... az az, hogy nagyobb esélyel adják-e meg a lehetőséget, hogy bebizonyítsam a tudásomat?
Mert gondolom nem sok első éves, tapasztalak nélküli diákot hívnak be olyan pozícióra, amiket mondjuk másod és harmad évesek is jelentkeznek.
Itt a legalja gyakornoki vagy félállású junior szintű pozíciókra gondoltam.
Plusz a program mellet gondolom lenne legalább 3-4 kezdetleges projectem az adott témában githubon.
Elsőre ne hallgass.
Minden efféle számít. Kivált ha olyan speciális képzést kapsz, amire harap a munkáltató.
Diákmunka nem lesz akadály, régebben legalábbis nem volt. Simán kiküldtek helyekre akkor amikor még semmiféle papírom nem volt. Még azt se kérdezték meg tőlem, hogy hallgató vagyok-e.
"Persze én is inkább arra gondoltam, hogy nagyobb esélyel hívnak-e be egy interviewra... az az, hogy nagyobb esélyel adják-e meg a lehetőséget, hogy bebizonyítsam a tudásomat?"
Ezért mondtam, hogy dicső dolog.
De sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy hiába a bárminemű képzés is, ha a munkavállaló nem képes a legalapabb munkafolyamatokat elvégezni. Éppen ezért "van informatikushiány" miközben képzéseknek se szeri, se száma.
Példának okáért kerestünk rendszergazdát. Jöttek is szép számmal a frissen végzett "mérnökinformatikus"-palánták, de nem nagyon voltunk velük megelégedve. Elméleti tudásuk volt, de már egy szimpla routerbeállítás (krimpelés, Windows-kliensben DNS-beállítás, stb...) is nehézséget okozott nekik. De hasonlóakról számolnak be programozási téren: a nebulók megcsinálták a kötelező beadványokat, bejártak órára, esetleg "megnéztek" pár Youtube-videót, de maguktól nem gyakoroltak, így önálló munkavégzésre alkalmatlanok.
"Példának okáért kerestünk rendszergazdát. Jöttek is szép számmal a frissen végzett "mérnökinformatikus"-palánták, de nem nagyon voltunk velük megelégedve. Elméleti tudásuk volt, de már egy szimpla routerbeállítás (krimpelés, Windows-kliensben DNS-"
Nem nagyon kéne neked itt ilyeneket hazudoznod.
Mérnökinfón te már második évben bőgve járnál be és a végzősöknek csókolommal köszönnél.
Köszönöm, de jtt is inkább a konpetenciáról beszéltél. Nem hiszen hogy egy ilyen elvégzésével leszek “elég jó” a munka elvégzésére. Ezzel inkább csak meg akarom mutatni, hogy foglalkozok a dologgal, hogy egyátalán behívjanak.
Tehát kompetenciát félre téve, arról nem beszélve hogy hogyan teljesítenék egy interview.
Nagyobb esélyel hívak be egy interviewra egy ilyen 1100 dolláros 6 hónapos képzéssel vagy egyátalán nem számít amíg látják hogy BME mérnokinfos szakra járok.
"Nem nagyon kéne neked itt ilyeneket hazudoznod. "
Bármennyire is próbálkozol az argumentum ad hominem vagdalkozásaiddal, ezek szomorú tények. Az oktatási rendszer nem követi teljesen az ipar igényeit.
"Nagyobb esélyel hívak be egy interviewra egy ilyen 1100 dolláros 6 hónapos képzéssel"
Ad némi előnyt, csak ne legyen teljesen passzív a dolog (lásd az előző hozzászólásomban említett Youtube-videóra való utalást).
"ezek szomorú tények."
Nem, ezek a te minden alapot nélkülöző hülyeségeid.
Egy másodéves mérnökinfós téged tok-vonó kirázna a bugyidból, ha olyat mondanál rá, hogy nem képes azokra a piti, primitív hülyeségekre amiket itt összehordtál.
" Az oktatási rendszer nem követi teljesen az ipar igényeit."
De, az oktatási rendszer abszolút követi az ipar igényeit, nagyon sok elit céggel parneri SZERZŐDÉSES (!) kapcsolatban vannak, különösen a BME!
"Villamosmérnöki, Mérnökinformatikus BSc (MSc) szakon a gyakorlat csak olyan gyakorlóhelyen végezhető, mellyel a karnak együttműködési megállapodása van és a hallgatóval hallgatói munkaszerződést köt."
"A Villamosmérnöki és Informatikai Kar stratégiájának fontos eleme a hálózatos együttműködés fejlesztése felsőoktatási, kutatóintézeti és ipari partnereivel hazai és nemzetközi vonatkozásban is.
Ennek érdekében átfogó megállapodásokra, a tevékenységi területek közti egyeztetésre törekszik.
A Kar kiemelt figyelmet fordít a SZAKMAI és érdekképviseleti szervezetekkel való kapcsolatok ápolására, valamint több technológiai platform és klaszterszervezet tagja."
Azt már be se mondom, hogy a szakdoga témák erős kétharmadát eleve a partneri cégek határozzák meg!!
Android rendszerű mobiltelefon képességeit kihasználó játék fejlesztése, saját fizikai motorral témavezető: Dr. Kiss Ákos
OpenLayers nyílt forráskódú, Javascript alapú térképmegjelenítő csomag megvalósítása .NET keretrendszerben, C# nyelven témavezető: Dr. Kiss Ákos
Párhuzamos JavaScript programok memóriafogyasztásának mérése témavezető: Dr. Kiss Ákos
rse AJAX technológia teljesítmény és skálázhatóság vizsgálata többszereplős póker játék segítségével témavezető: Dr. Bohus Mihály
stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!