Őszintén! Mennyit lehet keresni ma Magyarországon programozással és milyen feltételekkel?
Ha nagyon top secret az infó (kis országról van szó), akkor privátba is jöhet a válasz.
A következő 4 dolog érdekel:
1. Hol tanultál?
2. Milyen programnyelve(ke)n dolgozol?
3. Mennyi a nettód és hány órát dolgozol érte (beleértve a fizetetlen folyamatos önképzést is)?
4. Volt-e már valamilyen előképzettséged, például már gyerekkorodban is programokat írtál?
1. Green Fox
2. html, css, js
3. netto 550,000 laza 8 ora...
4. soha nem programoztam elotte
LoL :D
Ügyes reklám, de azért ezt ne higyje el senki :D
1. Sehol, még csak 4 éves vagyok.
2. Basic.
3. Havi 800 nettó, plusz két karton túró rudi (cafeteria) és egy ovodás bérlet a hullámvasútra.
4. Anyámnak írtam egy éves koromban egy szaros-pelenka költségszámító programot, ami szükség szerint mongol tugrikba, albán lek-be és természetesen Lajos aranyba is konvertálta a kiadásokat, heti-havi bontásban.
Továbbá, kijavítottam apám telefonjában az android ART VM binárisának hibáit egy hexa-editor segítségével, később a NASA Jupiter űrszondájának operációs rendszerét írtam át C-ből BASIC-be, mert ráébredtek, hogy a BASIC mégis csak jobb, hatékonyabb nyelv a C-nél, hiszen Billy Gates is ezt fejlesztette le először.
Tudom, nem sok minden ez, de mentségemre szóljon, hogy még fiatal vagyok.
Na, csak hogy legyen egy értelmes komment is.
1. ELTE programtervező informatika bsc
2. Főleg java, de néha kell más nyelv is: sql, bash, python, groovy, ruby, javascript. Nem egyszerre egy projekten persze.
3. Cafeteriaval együtt 650k körül kapok nettóban és normál 8 órás munkaidőben dolgozok. Korábban voltam hajtós projekten kevesebb pénzért és valami 9 és fél órákat voltam bent átlagban egy nap + ebédszünet. Ma már nem csinálnám. Önképzésre mondjunk számoljunk heti 8-10 órát. Amúgy 8 év tapasztalattal keresek ennyit.
4. 12 éves korom óta programozok, nagyjából 16 éves koromban már kifejezetten algoritmizálási problémákra kihegyezett versenyfeladatokkal foglalkoztam, így a bsc képzés nekem nem mutatott újat programozásból (matekból viszont igen).
Nagy következtetéseket ne vonj le ebből. Sok múlik a cégen, ahol dolgozik az ember. Ugyanezért a tudásért sokkal kevesebbet is lehetne kapni más cégnél, ahol a munkád eredményét nem tudják olyan ügyesen pénzre fordítani.
Volt egy kevés UI projektem az elején, aztán később big data, banki projektek, elosztott rendszerek. Elég sokféle problémával lehetett így találkozni: in-memory data gridek, magas rendelkezésre állás, adatbázis teljesítmény optimalizáció, hatékony cachelés, stb
1. Dunaújvárosi Főiskolán Mérnökinformatikus szakon végeztem.
2. C++, C#
3. 380 a nettóm 5 év munkaviszony után.
4. Főiskolán tanultam meg programozni.
Amennyire be tudom határolni az én fizetésem átlagosnak mondható. Át mehetnék többet fizető helyre is, de ott nem biztos, hogy ilyen családias a hangulat, meg ennyire izgalmasak a projectek.
me géik utolsó félév
python+c
heti 20 óra
nettó 85
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!