Programozó kikékzőközpontokról vélemény?
Sorra nyílnak és 3-5 havonta ontják ki magukból a kikéztett programozó deszantosokat... ezket mind fel tudja szívni a piac? Mert mindegyik bootcamp állítja a náluk végzettek mint el tudnak helyezkedni.
A tét nem kicsi mert nem olcsóak, ezért szeretném kérdezni mi a valóság vkitől aki ezen a területen dolgozik
Amennyit láttam belőlük, annak alapján nem túl jó a véleményem ezekről a méregdrága futószalagos "programozógyárakról". Szeretik változatos módokon reklámozni magukat, amely promók tartalma alapján nem sok affinitásuk lehet a szakmához.
Személy szerint úgy gondolom, kellő elhivatottsággal és elég idő ráfordításával autodidakta módon, anyagi ráfordítás nélkül is lehet hozni minimum azt a szintet, amit képviselnek; az internet a lehetőségek tárháza, az információ mindenki számára elérhető, csak keresni kell és rászánni az időt és energiát a tanulásra.
Egy (esetleg több) mentor persze mindenképpen előnyös, de nem gondolnám, hogy ezért érdemes egy-másfél millió forintot kifizetni valakinek, még akkor sem, ha valóban profi útmutatást kap az ember; e profizmus felől pedig az említett központok esetében kétségeim vannak.
A piac valóban rengeteg szakirányú dolgozót fel tud szívni, illetve ezek az oktatóközpontok jellemzően szoros kapcsolatban állnak egy vagy több potenciális munkáltatóval, akiknek közvetlenül adják tovább a tanítványokat.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is az az érzésem hogy nagyon a marketinget nyomják: "hű de buli programozónak lenni és hű de mennyit keresel majd... " ahelyett hogy "mit oktatunk és meddig jutsz el valójában.."
Nekem olyanra volna szükségem ami összerázná és szerkezetbe foglalná a terjedelmes de szétszórt tudásom és team-ekre bontva projekteken keresztül felkészítene állásinterjúkra és munkahelyi valós környezetre <hűdemegmondtam> :)
Az csak marketing szöveg hogy az ilyen tanfolyamok elvégzése után azonnal felvesznek majd egy milliós fizetésű állásba. Valahogy be kell csábítani a tanfolyamra az embereket. Ez üzlet. Nekik.
4 hónap alatt csak egy nyelvet lehet elsajtítani készségszinten és akkor még nincs mögötted gyakorlat. Nem véletlenül keresnek a cégek 3-5 év gyakorlattal embereket. Ez azt jelenti hogy 3-5 évig végig megszakítás nélkül folymamatosan fejlesztettél és fejlődtél. Elég tapasztalattal a hátad mögött már rád tudnak bízni bonyolultabb munkákat is.
Most gondold el ha lennének 4 hónapos gépészmérnök képzések. Aztán valahogy egy ilyen 4 hónapos gépész elhelyezkedne egy autógyártónál. Te bele mernél ülni olyan autóba amit egy 4 hónapos gyorstaplalón részt vett mérnök tervezett? Vagy ha lenne 4 hónapos orvos képzés. Kösz de inkább az az orvos lássa el a sérüléseimet aki már 10 éve tanulja és gyakorolja a szakmáját. A cégek is így vannak ezzel. Egy 4 hónapos tanfolyamot végzett emberkének annyit mondanak hogy köszönjük de nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!