C nyelv SDL KRESZ-teszt?
Egy kis segítség:
#include<stdio.h>
Még egy kis segítség:
#include <sdl_gfx.h>
Ha elakadtál, írj rám! Nem gondoltam, hogy ide kiteszed a kérdést XD
Tudod ki vagyok (küldtem neked a régi házim).
Addig is szedd össze magad :P
Meg lehet oldani adatbázissal is, de amíg csak néhány kérdés van, addig tárold a kérdés-válaszokat mapben vagy tömbben.
A fő ciklusban pedig véletlenszerűen fölteszel egy kérdést, fogadod a választ, számolod a pontszámot. A végén kiírod az eredményt, ehhez a felhasználónak meg kell szakítania a ciklust egy végjellel.
Itt van egy consol-os megoldás:
#6:
Az SDL használatának szerintem is a véletlenszerű kérdésválasztás a legfogósabb problémája, kétségtelen, hogy Kérdező csakis ebben vallhatott kudarcot. A szintén grafikus megvalósításért kiáltó további ötletzuhataggal egyszer s mindenkorra kirántottad a nehézségek méregfogát.
+
Arany János nevű felhasználó kérdése:
Toldi történetének első részét kellene megírnom, szigorúan nyolcsoros, páros rímelésű formában, lehetőleg alexandrinusokkal cifrázva, de sehogy sem sikerül. Egy kis segítséget...
sharkxxx nevű felhasználó válasza:
Itt egy konzolos megoldás:
Meleg van, mindenki fáradt, csak Miklós nem. Jön a hadsereg, megmutatja nekik a Budára vezető utat, utána mérgelődik, mert parasztnak nézik.
Hát, úgy látszik, megint rosszat mondtam, vagy csak nem világlott ki az üzenete...
Én, sokakkal ellentétben, nagyon is értékelem sharkxxx itteni tevékenységét. Az, hogy a legkülönbözőbb nyelveken megírja a kérdezők programjait, sokkal okosabb és hatékonyabb módja a tanulásnak meg a tréningnek, mint a lusták kérincsélése. Azt is látom, hogy mindeközben olyan formai igényességre is törekszik, amit nekem, dilettáns létemre, eszembe sem jut megcélozni, nem is igen vagyok vele tisztában, mik a követelmények. Az élcelődésem nem erre irányult, hanem a következőre:
A kérdés hangsúllyal említi az SDL használatát. Mármost, ha valaki már SDL-t tanul, hadd feltételezzem, nem azzal van baja, hogy a felhasználó által bevitt C válasz és a helyes A válasz azonosságát miként tudja ellenőrizni. Szerintem nem túl merész elképzelés, hogy inkább a képernyő felépítése, a képek fölrajzolása, az egeres adatbevitel jelenthetik a problémát -- tehát az a gyanúm, hogy a szép, fegyelmezett és tanulságos program egy olyan „corr_answ”, amelyből egyedül a kérdést motiváló apróság maradt ki. Igaz, amíg Kérdező jobbnak látja mélységesen titkolni a lelkét emésztő gondokat, megvan az esélye, hogy túlgondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!