Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C nyelv programozás alapszint....

C nyelv programozás alapszint. Hogyan tudom egy double értékeket tároló tömb értékeit egy másik tömbbe belerakni, és azt fordítva kiíratni?

Figyelt kérdés

Deklaráljon és ezzel egyidejűleg inicializáljon egy double értékek tárolására alkalmas egydimenziós tömböt és deklaráljon egy másik tömböt, amibe bemásolja az első tömb elemeit. Ezután irassa ki a második tömb elemeit fordított sorrendben.

Ez lenne a feladat, én eddig így csináltam:

int main()

{

double tomb[5] = {1, 2, 3, 4, 5};

double tomb2[5];

int i = 0;

while(i<5)

{

tomb[i] = tomb2[i];

i++;

}

i = 4;

while(i>=0)

{

printf("%lf", tomb2[i]);

i--;

}

return 0;

Viszont a fordító:

warning: variable 'tomb' set but not used

Ezt dobja ki. Mi a baj? Hogyan lehet megcsinálni?

2017. nov. 19. 17:54
 1/3 sharkxxx ***** válasza:

tomb[i] = tomb2[i];

helyett írd ezt:

tomb2[i] = tomb[i];

2017. nov. 19. 18:17
 2/3 uno20001 ***** válasza:

I. miért nehezíted meg az életed azzal, hogy while ciklust használsz? a for ciklus ebben az esetben sokkal egyszerűbb lenne

II. azért írja, mert az első while ciklusban az első tömbbe másolod a másodikból, nem pedig fordítva, ahogy a feladat kérte

2017. nov. 19. 18:20
 3/3 A kérdező kommentje:

Uhh és tényleg, ilyen apró a hiba pedig hányszor átnéztem.. :D

Köszönöm szépen a segítséget!!

While ciklust azért használok mert egyrészt jobban szeretem több darabra szedni a programkódom, így jobban átláthatóbb számomra, másrészt pedig igazából ezt majd pszeudokóddal/folyamatábrával is leírom és ott jobb így látni.

2017. nov. 19. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!