Hogyan lehet saját blog motort írni? Mennyi ideig tartana? Milyen szintű tudás kéne hozzá?
Tudom, rengeteg információ van fent az interneten, de egyátalán nem értek a webfejlesztéshez és a ti véleményetegre és tanácsaitokra vagyok kíváncsi. (persze majd rákeresek már helyen is)
Eddig csak terminálos játékokat és kisebb java projecteket írtam. Még csak most kezdtem bele a objektum orientált programozás tanulásba. Magyarul kezdő vagyok.
Szabadidőmben szeretek írni így ha sikerülni akár használnám is a blog motort, meg nagyon sokat tanulhatnék ezzel a nagyobb feladattal a backend webfejlesztéről.
Javában szeretnék, mert ezt kezdtem el tanulni.
Tudtok ajánlani jó tanulóanyagokat? Hogyan érdemes neki kezdeni?
Hogyan lehet teszteni az ilyen szerver side kódokat (javascripnél console elég, de ez...)?
Teszteléshez kell webhelyet és domaint vennem vagy az elég később?
IntelliJben meg lehet írni vagy az ilyenekre speciálist IDE-t használnak, amit külön a backend webfejlesztésre találtak ki?
Igazából bármilyen információ jól jön. :)
Lol az utolsó válaszomban benne volt, hogy rá kerestem a neten és, hogy a quorán sokkal jobb válaszokat kaptam :D és kitörölték a válaszomat :O Hírtelen eltünt.
Ezek szerint a gyakorisok nem szeretika quorát :)
Hát akkor szerintem kezdj el nezni pl az Udemyn egy Spring Boot-rol szolo kurzust. Sok megoldást hasznalhatnal webfejlesztesre, de kezdokent ez a legkönnyebb, nincs annyi config.
Hat sok mindennek utana kell nezned. Egyébként intelij-t csak akkor használj ha a fizetsz erte, az ingyenesben nincs annyi dolog nagyobb projektekhez. Használd helyette inkabb az STS-t.
Amiknek nézz utana: Maven, git, dependency injection, http protocol, sql adatbázis, orm, hibernate.
Igazából ezeket azert írom, hogyha csinálod akkor csináld jol, de persze hasznalhatsz 10 eve elavult technologiakat, pl nativan a Servlet apit, jdbc stb.
Blogmotort írni kb. annyi, hogy programozottan összerittyentesz egy html oldalt.
Persze vannak szintbéli különbségek, de a lényeg akkor is ez marad.
Nem nehéz.
Egy gyakorlott ember számára 1 nap, egy kezdő számára mondjuk egy hét.
Na igen. Egy alap blogmotor nem tulzottan komplikalt, de tele lehet ugy tomni funkciokkal, hogy eleted vegeig fejlesztheted.
webhelyet termeszetesen nem kell venned, sajat gepen is fel lehet startolni egy webszervert, es azon futtatni. Itt eleg jol le van irva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!