Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek neki a Pic...

Hogyan kezdjek neki a Pic programozás tanulásához? (kezdő)

Figyelt kérdés

Milyen eszközök kellenek ahhoz, hogy tudjak itthon programozni mikrovezérlőt?

(Ha jóltudom csak egy pickit adapter és maga a mikrovezérlő.)

Milyen szoftverrel lehet programozni?

Milyen típusú mikrovezérlővel lenne jó elkezdeni programozni tanulni / van-e valami jó starter kit,amit ajánlanál, mert neked bejött, stb.?

#tanulás #programozás #program #PIC #pic programozás #mikrovezérlők
2017. szept. 16. 11:02
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak személyes vélemény, de én egy ilyennel kezdtem:

[link]

Előnye, hogy nem kell külön programozó, csak egy szabványos USB kábel és az Arduino IDE. Csak bedugod és megy, nem kell szenvedni vele. Kivéve a kínai verziókkal, pl. amit linkeltem, mert azoknak más driver kell - de nem lehetetlen a feladat, biztos, hogy találni fogsz hozzá való drivert. Az eszköznek hatalmas közössége van, szóval gyakorlatilag mindenre van megoldás.

De b_szhatod az eszközt, ha nem értesz az elektronikához. Mivel én nem értek az elektronikához, ezért semmi komolyabb elektronikát nem tudok összerakni vele. A legkomolyabb alkotásom az volt, hogy egy ESP-01 WiFi modullal néztem fél percenként, hogy van-e internet és ha nincs, akkor újraindítja a routert. A kolimba kellett ez a kis projekt, mert a router a plafonon volt, és óránként egyszer elment a net.

A YouTube-on Great Scott-nak vannak nagyon jó videói elektronikával kapcsolatban, és ő is ezt a mikrovezérlő áramkört használja.

2017. szept. 16. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!