22 évesen nem késő még elkezdenem programozni tanulni?
Rosszul választottam szakot, és társadalomtudományi területen végeztem az első diplomámat, aminek semmi köze ehhez, ahogy nekem sem volt soha a programozáshoz. A reál tárgyakból mindig kiemelkedően jó voltam, de programozni, illetve géppel dolgozni a felhasználói szintnél mélyebben sosem tanultam, abszolút nulláról kezdenék. Egyetemen (is) tanulnám (és igazából szabadidőmben is szívesen).
Viszont ez azt is jelentené, hogy minden korábbi tanulmányomtól elfordulnék, és teljesen ebbe az irányba orientálódnék. Nem a pénz miatt, egyszerűen érdekel, és sokkal érdekesebbnek érzem, testhezállóbbnak, és nagyobb kihívásnak, mint az eddigieket. Viszont amennyire én láttam, azok, akik erre a pályára mentek, már középiskolában is tudtak minimálisan programozni, és már készítgettek egyszerűbb programokat, értettek a gépekhez, stb. Lehetséges ezt a lemaradást bepótolni így? Van bennem egy olyan érzés, hogy olyanok mellett, akik már szinte ebbe nőttek fel, és kamaszkoruktól ezzel foglalkoztak, sosem fogom tudni behozni a lemaradást, és olyan profivá válni, mint ők. :/ Tudom, sok múlik azon, hogy milyen nyelvet tanul az ember, és mire specializálódik, de általánosságban véve érzem ezt...
Sajnálom, ha idétlen a kérdés, és köszi a válaszokat.:) Ha esetleg van, aki hasonló cipőben jár, örülnék, ha megosztaná a tapasztalatait.:)
Köszönöm szépen a válaszod! :)) Abszolút átérzem ezt a "magamra találtam" dolgot.:)
Egyébként azért csak most jött a programozás ötlete, mert eddig egy az egyben kikerült a téma, olyan értelemben, hogy túl evidens volt, hova felvételizek (már középiskola eleje óta tudtam), inkább természettudományos érdeklődésű voltam kisebbként is, sokáig nem is volt otthon számítógépünk... Szóval meghagytam a témát a középiskolában is "profibb" fiúknak sokáig. Aztán pár éve fedeztem fel újra, hogy jé, van ez is, és jé, ez engem tulajdonképp baromira érdekel. Szeretem azt is, amit eddig tanultam, de nem tudtam elmolyolni vele naphosszat csak úgy, szép volt, jó volt, de ritkán jött az az érzés, hogy "nem bírom abbahagyni". Ez pedig olyan, hogy ma is felkeltem reggel, és pár óra kivételével mostanáig egész nap itt gubbasztottam a gép előtt, oktatóvideókat nézve. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!